Molitva sv. Josipu za potpuni oprost

Molitva sv. Josipu za potpuni oprost

'Ne daj, predragi Oče, da nas okruže zabluda i pokvarenost. Budi nam s neba milostivo u pomoći, o naš jaki zaštitniče, u borbi s vlašću tmine.'

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
15.12.2020 09:53

 

Povodom proglašenja tekuće crkvene liturgijske godine Godinom sv. Josipa, Apostolska pokorničarna daje mogućnost podjele potpunog oprosta svim vjernicima koji će moliti bilo koju dopuštenu molitvu ili čin pobožnosti na čast sv. Josipa. Tom prigodom napisana je prigodna molitva sv. Josipu, koju vam donosimo u sljedećem tekstu.

K tebi se, o sveti Josipe, utječemo u svojoj nevolji. Za ljubav, koja te je s neoskvrnjenom Djevicom i Bogorodicom vezala, za očinsku ljubav kojom si grlio Dijete Isusa, smjerno te molimo, da baštinu, koju je Isus Krist svojom Krvlju otkupio, milostivo pogledaš, te u pomoć pritečeš našoj nevolji svojom moći.

O skrbni čuvaru Božanske obitelji, brani odabrano potomstvo Isusa Krista. Ne daj, predragi Oče, da nas okruže zabluda i pokvarenost. Budi nam s neba milostivo u pomoći, o naš jaki zaštitniče, u borbi s vlašću tmine.

Pa kao što si nekad izbavio Dijete Isusa iz najveće pogibli života, tako i sada brani svetu Crkvu Božju od svih zasjeda neprijateljskih, te nas svakoga pojedinog trajno uzmi pod svoje okrilje, da uzmognemo po tvom uzoru i tvojom pomoću sveto živjeti, blaženo preminuti i u nebu vječno blaženstvo zadobiti. Amen.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Molitve

Još iz rubrike: