Večernja molitva

Večernja molitva

Evo, Gospodine, ovaj dan polako završava. Hvala Ti na svemu što si danas za mene učinio. Oprosti mi za grijehe koji su povrijedili Tebe i moje bližnje.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
25.08.2021 21:07

 

Gospodine, zahvaljujem Ti u ovaj večernji sat što si me danas čuvao. Čuvaj sve one koje sam danas susreo. Svojom ljubavlju rasvijetli sve koje volim, i sve one čiji teret moram nositi.

Evo, Gospodine, ovaj dan polako završava. Hvala Ti na svemu što si danas za mene učinio. Oprosti mi za grijehe koji su povrijedili Tebe i moje bližnje. Pomogni mi, Gospodine, da oprostim svima koji su mi nanijeli nepravdu. Daj mi svoju zaštitu da noćas u miru mogu počivati. Tebi povjeravam svoj život.

Odagnaj sve neprijateljske sile iz mog okruženja i čuvaj sve ljude ovoga svijeta. Molim Te za svoju obitelj, svoje prijatelje, sve poznanike i cijeli svijet. Daruj im svoj mir i blagoslov. Svim pokojnima daruj vječni mir. Amen.

Gospodine, zahvaljujem Ti na danu koji je prošao, na svim susretima koje sam danas imao i na Tvojoj prisutnosti u mom životu. Iz dana u dan sve više želim otkrivati Tebe i Tvoje tragove. Svoje temelje želim graditi u Tebi i da izvor svih mojih radosti i mog života budeš Ti. Hvala Ti na svemu. Oče naš…

Hvala Ti, Gospodine, na još jednom danu proživljenom Tebi na slavu. Hvala na kruhu koji si mi danas dao i na svemu čime svoj život uzdržavam. Hvala na svem dobru koje si mi danas iskazao, na kušnjama kroz koje si me provlačio. I na pomoći koju si mi u radu i u životu pružao, hvala.  I na ljudima koje susretoh, na onima s kojima sam dijelio tegobe proteklog dana, na svemu hvala. U ruke Tvoje, Gospodine, predajem duh svoj. Ti si me otkupio, Gospodine, Bože vjerni.

Tebi prikazujem ovu večer, i svoje spavanje i svaki trenutak noći koja je preda mnom. Molim Te da nada mnom bdiješ, da me štitiš, braniš i čuvaš dok spavam, da mogu u miru odmoriti. Stavljam se u Tvoje Presveto Srce i pod plašt Gospe, moje Majke. 

Tvoji sveti anđeli neka budu uza me i neka me čuvaju u miru. Tvoj blagoslov neka bude nada mnom. Čuvaj me, Gospodine, kao zjenicu oka; sjenom krila svojih zakloni me! Amen.
 

Veliča duša moja Gospodina

i klikće duh moj

u Bogu, mome Spasitelju,

što pogleda na neznatnost službenice svoje:

odsad će me, evo,

svi naraštaji zvati blaženom.

Jer velika mi djela učini Svesilni

sveto je ime njegovo.

Od koljene do koljena dobrota je njegova

nad onima što se njega boje.

Iskaza snagu mišice svoje,

rasprši oholice umišljene.

Silne zbaci s prijestolja,

a uzvisi neznatne.

Gladne napuni dobrima,

a bogate otpusti prazne.

Prhvati Izraela, slugu svoga,

kako obeća ocima našim:

Spomenuti se dobrote svoje

prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.

Kako bijaše na početku tako i sada i vazda

i u vijeke vjekova.

Amen.

 

Anđele čuvaru mili

svojom snagom me zakrili.

Prema Božjem obećanju,

čuvaj mene noću, danju.

Osobito pak me brani

da mi dušu grijeh ne rani.

A kad s ovog svijeta pođem

da u nebo sretno dođem,

da se ondje s Tobom mogu

vijekom klanjat dragom Bogu.

Preuzeto s portala Rastimo u Gospodinu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Molitve

Još iz rubrike: