Svečano otvorenje 35. Mladifesta 2024.: Hodočašće kroz Široki Brijeg, Međugorje i Makarsku

Svečano otvorenje 35. Mladifesta 2024.: Hodočašće kroz Široki Brijeg, Međugorje i Makarsku

Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju – Mladifest – održat će se od 1. do 6. kolovoza 2024. Na programu će se i 2024. naći  kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje. 

Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Medjugorje Youth festival
Objavljeno:
 
28.06.2024 18:23

 

Svečano otvorenje održat će se u četvrtak, 1. kolovoza, započinjući večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Geslo ovogodišnjeg Mladifesta glasi: ''Marija je uistinu izabrala bolji dio'' (Lk 10,42).

Mladifest svake godine okuplja više od 50 000 mladih i 400 svećenika iz cijelog svijeta, nudeći priliku za sudjelovanje u svetoj Misi, molitvi, svjedočanstvu, procesiji, klanjanju, krunici, slavljenju i još mnogo toga.  Mladifest je više od običnog okupljanja; to je proslava vjere, zajedništva i radosti. Mladi iz različitih kultura i zemalja okupljaju se kako bi zajedno slavili, molili i učili jedni od drugih. Međugorje, kao mjesto brojnih hodočašća, nudi poseban ambijent ispunjen mirom i duhovnom snagom. Svaka molitva, svaka pjesma i svako svjedočanstvo na Mladifestu dodatno obogaćuju srce i dušu sudionika.

Osim duhovnog programa, sudionici imaju priliku istražiti ljepote Međugorja i okolnih mjesta. Mnoge su priče ispričane, mnoge su suze radosnice prolile, a mnoga su srca našla utjehu i inspiraciju na ovom svetom mjestu.

Za one koji žele sudjelovati u ovom nezaboravnom događaju, organizirano hodočašće nudi praktično i ugodno rješenje. Polazak je planiran iz Zagreba, s usputnim stajanjima u Širokom Brijegu i Makarskoj. Na taj način sudionici mogu uživati u ljepotama Hercegovine i Dalmacije, dok se pripremaju za glavni događaj u Međugorju. Više informacija o samom planu putovanja možete pronaći na plakatu u nastavku.

 

hjg

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: