Sutra se održava 5. Antunovski hod mladih

Sutra se održava 5. Antunovski hod mladih

Centar za duhovna zvanja franjevaca konventualaca, koji vodi fra Stjepan Brčina, Župa sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, i Župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijska zajednica "Sveti Duh", i ove godine organiziraju Antunovski hod mladih uoči spomendana sv. Antuna Padovanskog, i to jubilarni – peti!

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Centar za duhovna zvanja OFMConv
Objavljeno:
 
09.06.2023 09:00

 

Hod će se održati sutra,10. lipnja 2023., od svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do istoimene bazilike na Svetom Duhu.

U ovih nekoliko godina Antunovski hod mladih prerastao je iz gradskog u nacionalni hod. Pohode ga tisuće mladih vjernika iz cijele Hrvatske i šire kako bi sudjelovali u tom zajedništvu i svjedočili svoju vjeru ulicama Zagreba. Ovaj šesnaest kilometara dug hod redovito prate radosna pjesma, ples i molitva, a jubilarni peti Antunovski hod obilježit će novost – u križ koji će hodočasnici nositi i pratiti gradom bit će ugrađene relikvije sv. Antuna.

Donosimo raspored ovogodišnjeg hoda:

– okupljanje na svetoj Misi u Sesvetskim Selima u 12:00 s pretprogramom u 11:00

– nakon svete Mise polazak pješice prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu

– slijedi posjet franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije i crkvi Bezgrješnog začeća BDM (stanka, odmor i molitva)

– središnji događaj bit će na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će program ulične evangelizacije predvoditi Evangelizacijska zajednica ''Sveti Duh''

– dolazak u baziliku na Svetom Duhu očekuje se u večernjim satima; ondje će se održati euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna Padovanskog

– potom slijedi slavljenje koje predvodi slavljenički tim Evangelizacijske zajednice ''Sveti Duh'' te ''Amorose''.

Pozivamo vas da se pridružite 10. lipnja i sami doživite tu radost i zajedništvo u Kristu. Prikažite svoje nakane, hodajte i budite dio zajedništva mlade žive Crkve uz zagovor sv. Antuna! Pogledajte videonajavu za ovogodišnji Antunovski hod.

centar

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: