Šesti Antunovski hod mladih

Šesti Antunovski hod mladih

Šesti Antunovski hod mladih bit će održan u subotu, 8. lipnja 2024. godine, pod geslom “Tko daje srce, daje sve”.

Autor
HKM/Laudato/F.P.
Fotograf
Tomislav Bagarić/Tomislav Dunđer
Objavljeno:
 
06.06.2024 09:13

 

Hod je tradicionalna manifestacija koja okuplja mlade hodočasnike iz cijele Hrvatske i šire, a organizira ga Centar za promociju duhovnih zvanja OFMConv. koji predvodi fra Stjepan Brčina uz suradnju Župe i bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijske zajednice “Sveti Duh”.

“I ove godine očekujemo rijeku mladih koji slave Boga, koji pjevaju, koji su nasmijani, jednom riječju očekujemo eksploziju radosti. Imali smo svakakve situacije proteklih godina, no mladima nije teško hodati 16 kilometara po svim vremenskim uvjetima. U duhovnosti nemoguće postaje moguće. Što je čovjek fizički više umoran, duhom i srcem je više otvoren za duhovno”, naglašava fra Stjepan Brčina uči 6. Antunovskog hoda.

“Ovaj jedinstveni događaj bit će prava prilika da svi zajedno iskažemo svoju vjeru u zajedništvu i da doživimo nezaboravno putovanje duž 16 kilometara uz pjesmu, molitvu i radost. Ojačajmo svoju vjeru uz zagovor svetog Antuna i steknimo nova obraćenja i prijateljstva”, poručuju organizatori 6. Antunovskog hoda.

antunovski hod mladih

Velika je novost da se Antunovskom hodu ove godine priključuju i brojni hodočasnici iz drugih zemalja. Sudionici će se moći okrijepiti na raznim lokacijama uz put hoda uz okrijepu gdje će hodočasnicima biti dostupni voda, hrana i zdrave grickalice. Zanimljivo je da su organizatori ovih dana podijelili zastavice sugrađanima kako bih postavili na svoje ograde ili prozore u znak podrške. Ako netko još želi preuzeti zastavicu, fra Stjepan poziva da mu se osobno javi.

Iako hod započinje u Sesvetskim Selima, oni koji ne mogu prohodati cijelu udaljenost, mogu se pridružiti procesiji na drugim lokacijama.

Jedna od atraktivnijih dijelova hoda bit će na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će biti po prvi puta postavljena pozornica i razglas.

Pridružite nam se i budite dio nečeg posebnog!

Program  i put hoda:

  • 11:00 – Početak pretprograma ispred župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima
  • 12:00 – Sveta misa 
  • Pješačka procesija prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu
  • Pauza i molitva u franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije i crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravi
  • Evangelizacija na Trgu bana Josipa Jelačića u izvedbi Evangelizacijske zajednice “Sveti Duh”
  • Dolazak u baziliku sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u večernjim satima
  • Euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna
  • Zahvalno slavljenje uz slavljenički tim Evangelizacijske zajednice Sveti Duh “Ješua”

Najavnu pjesmu poslušajte ovdje:

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: