Alan Hržica i bend kreću na turneju po Hrvatskoj

Alan Hržica i bend kreću na turneju po Hrvatskoj

"Srce je puno radosti i miline što ćemo slaviti Gospodina", rekao je Alan Hržica.

Autor
Srce Isusovo/Laudato
Fotograf
Tomislav Bagarić
Objavljeno:
 
28.09.2022 23:29

 

Alan Hržica i bend kreću na turneju po Hrvatskoj. Očekuju ih dva velika koncerta u Osijeku i Splitu. Visoka produkcija, veliki bend, molitva i slavljenje sinonimi su za ono što Alan sprema donijeti u gradove u koje će doći. 

Prvi je koncert u Osijeku 1. listopada 2022. godine u dvorani Gradski vrt,  s početkom u 19 sati. Suorganizator je ovoga koncerta i Molitvena zajednica Svete Obitelji koja će ovom prilikom, zajedno s Molitvenom zajednicom ''Srce Isusovo'' proslaviti svoj deseti rođendan. Duhovnik je zajednice isusovac, p. Sebastian Šujević, koji će za vrijeme koncerta, zajedno s voditeljem zajednice Ivanom Džankom, predvoditi molitvu i duhovnu meditaciju. Predgrupe na koncertu u Osijeku bit će ''Dom molitve – Slavonski Brod'' te slavljenička služba, MZ Svete Obitelji.

Drugi koncert održat će se u Splitu 8. listopada 2022. godine u sportskom centru Gripe (velika dvorana), s početkom u 19 sati. Molitvu će predvoditi Lordan Lubenkov (nacionalni koordinator Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom u Hrvatskoj), a duhovnu će meditaciju voditi svima dragi nam i poznati fra Ante Vučković, koji je već redovit gost na Alanovim koncertima s uvijek zapaženom duhovnom misli koja dugo ostaje u sjećanjima. Kao predgrupe najavljeni su zbor ''Mihovil'' iz Splita, VIS ''Veritas Aeterna'' te klapa ''Smokvica'' s otoka Korčule. 

''Jedva čekam koncerte. Srce je puno radosti i miline što ćemo slaviti Gospodina! Prošle su pune četiri godine od mojeg posljednjeg koncerta na Gripama u Splitu. Ne događaju se ovakvi susreti svaki dan i svake godine, zato vjerujem da ćemo svjedočiti nezaboravnom slavljenju'', rekao nam je Alan Hržica. Alana Hržicu pratiti će njegov stalni bend, koji čine vrhunski glazbenici Andrej Grozdanov i Mario Bilić, njima priključeni mladi talentirani glazbenici Stjepan Habunek, Benedikt Berić i Helena Lijić, uz pojačanje Grgura Sesara, Igora Štimca te Magdalene Halužan.

Kako ističu članovi benda zajedno s Alanom, sva putovanja doživljavaju kao misije, svojevrsne duhovne obnove, i to sve na veću slavu Gospodina. To čine u zahvalnosti i velikoj radosti jer smatraju da je jedno od najljepših poslanja – ljudima glazbom donositi Boga.  
 

Foto: Tomislav Bagarić

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: