'Antunovski hod mladih 2021.' – događaj evangelizacije, molitve i slavljenja

'Antunovski hod mladih 2021.' – događaj evangelizacije, molitve i slavljenja

Hodočašće mladih i onih koji se tako osjećaju, kako kažu organizatori, 'Antunovski hod mladih' održat će se treći put u subotu 5. lipnja 2021. godine. Hodočasti se od svetišta sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima do svetišta sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Centar za duhovna zvanja OFMConv
Objavljeno:
 
31.05.2021 11:18

 

Hod mladih započinje slavljem svete Mise u Sesvetskim Selima u 14 sati, koju će predslaviti fra Josip Blažević, provincijal Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca, a glazbeno animirati zbor Evangelizacijske zajednice Sveti Duh te zbor mladih Župe sv. Antuna iz Sesvetskih Sela 'Lilium'. Nakon svete Mise, hodočasnici kreću u posjet franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije te crkvi Bezgrješnog začeća BDM u Dubravi, gdje će uslijediti molitveno-edukativni program. Nastavljajući hod prema Trgu bana J. Jelačića, kroz pjesmu i molitvu, hodočasnici će imati priliku za razgovor sa svećenicima i međusobno upoznavanje i druženje.

Dolaskom na glavni zagrebački trg, Evangelizacijska zajednica na čelu sa svojim duhovnikom, fra Stjepanom Brčinom, predvodi evangelizaciju uz molitvu, pjesmu, slavljenje i svjedočanstvo. Dolazak hodočasnika na svetoduški brežuljak predviđen je u večernjim satima. Euharistijsko klanjanje uz čašćenje relikvija sv. Antuna središnji je događaj večernjega dijela cjelokupnog hodočašća. Susret završava zahvalnim slavljenjem uz Petra Buljana i Amorose, slavljenički tim Evangelizacijske zajednice 'Sveti Duh'. 

'Antunovski hod mladih' održava se u organizaciji Centra za duhovna zvanja OFMConv. (fra Stjepan Brčina), Župe i svetišta sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, i župe i svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. 

– Pozivamo sve mlade, i one koji se tako osjećaju, da nam se pridruže na ovom hodočašću koje se održava u znaku molitve, pjesme, slavljenja i svjedočenja na slavu Bogu i na čast Svetcu Svega Svijeta – svetom Anti kao izvanredna priprema za svečano slavlje blagdana svetog Antuna 13. lipnja – poziva fra Stjepan. 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja