Atletika dolazi u srce Zagreba!

Atletika dolazi u srce Zagreba!

Svi jedva čekaju svjetski atletski spektakl na Trgu bana Josipa Jelačića.

Autor
Boris Hanžeković Memorial/Laudato/F.P.
Fotograf
Boris Hanžeković Memorial/Renato Branđolica
Objavljeno:
 
29.08.2022 16:35

 

Ovim dosad neviđenim sportskim spektaklom atletika sa stadiona stiže u gradsko središte, na Trg bana Josipa Jelačića. U sklopu ovogodišnjeg 72. Boris Hanžeković memorijala, Zagreb City Challenge u petak 9. rujna u 16 sati, na glavni zagrebački trg dovodi atletsku skakačku elitu, odakle će slika vrhunskih muških skokova u dalj, skoka s motkom i troskoka za žene obići više od 130 svjetskih zemalja. Navijačka atmosfera, atraktivni skokovi i zabavni program stavit će kraljicu sportova u centar, pozornosti i Zagreba, a posjetiteljima svih generacija pružiti poseban sportski, turistički, kulturni i društveni doživljaj.

 Zagreb City Challenge zasigurno ne će propustiti oni koji žele biti dio ovog povijesnog spektakla, kojim glavni zagrebački trg na jedan dan postaje atletska špica. Tako će ovim događajem, o kojem će se još dugo pričati, Zagreb ostati zabilježen kao poželjna turistička i sportska destinacija, čime će se pridružiti gradovima domaćinima atletskih atrakcija u samom centru grada, poput natjecanja na glavnom kolodvoru u Zürichu, Golden Roof Challenge u Innsbrucku i gradskom središtu Lausanne.

Boris Hanžeković memorijal  WA Continental Tour Gold miting ove godine donosi čak tri dana vrhunske atletike. Tako vas uz Zagreb City Challenge 10. rujna očekuje Atletski Kids Day u Parku Maksimir, Utrka 3 km kao i Memorijal Ivana Ivančića, atraktivno večernje bacanje kugle na gradskim fontanama, a dan nakon, 11. rujna, tradicionalni atletski miting na Stadionu Mladost. Ulaznice su u prodaji.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: