Besplatna radionica za roditelje: ''Moje dijete – digitalni urođenik?''

Besplatna radionica za roditelje: ''Moje dijete – digitalni urođenik?''

SKAC Palma poziva na radionicu za sve bračne parove.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
SKAC Palma
Objavljeno:
 
19.04.2024 08:48

 

SKAC ''Palma'' objavio je poziv na radionicu iz ciklusa ''Temelj(i) obitelji – Moje dijete – digitalni urođenik?'' Radionica će se održati 26. travnja u 18 sati, a vodit će ju Katarina Perić Pavišić, psihologinja i asistentica na Institutu ''Ivo Pilar'', koja je doktorirala na temi roditeljskih učinaka na problematično korištenje interneta kod djece u ranoj adolescenciji.

''Nalazimo se u vremenu koje se često naziva i 'digitalno doba'. Naša svakodnevica ispunjena je uređajima digitalne tehnologije, a mobiteli su nešto što nosimo sa sobom kamo god krenemo. Svi znamo da to može imati puno prednosti, kao što je povezivanje s ljudima koji nam nisu u blizini, ali ono što nas sve brine jesu moguće negativne strane korištenja uređaja digitalne tehnologije. Posebno nas može brinuti ometajuća uloga mobitela u odnosima u kojima se nalazimo'', poručuju organizatori.

Na radionici će biti govora o tome što misle znanstvenici i stručnjaci o tome koliko je korištenja mobitela (i uređaja digitalne tehnologije) optimalno za određenu dob djeteta, što djeca rade na mobitelima, ali i kako pronaći moguće alternativne aktivnosti u slobodno vrijeme. Također će se govoriti i o tome kako mobiteli mogu ometati odnose i interakcije, bilo oni roditeljski, partnerski ili neki drugi.

Svi zainteresirani za ovaj susret moraju se prijaviti putem OBRASCA do 25. travnja. Predviđeno trajanje susreta je 90 minuta.

Izs SKAC-a Palme također poručuju da se oni koji imaju eventualna pitanja mogu  slobodno javiti javiti na adresu e-pošte: odnosi@skac.hr

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: