Blagoslov jaslica na Trgu sv. Marka

Blagoslov jaslica na Trgu sv. Marka

Jaslice su djelo akademskog kipara Ivana Ivoša, a izrađivao ih je šest mjeseci.

Autor
HKM/Laudato
Fotograf
HKM/Hrvoje Josip Bišćan
Objavljeno:
 
15.12.2023 14:00

 

U subotu, 16. prosinca 2023., nakon svete Mise koja će se slaviti u 18 sati u zagrebačkoj crkvi sv. Marka, u 18:30 slijedi blagoslov novoizrađenih jaslica na Trgu sv. Marka. Pjevanje prigodom blagoslova jaslica animiraju zborovi “Kikići” i “Genijalci” pod vodstvom prof. Maje Rogić.

Jaslice su djelo akademskog kipara Ivana Ivoša, a prvi put su postavljene na zagrebačkom Trgu sv. Marka u utorak 12. prosinca. Obitelj Šobak darovala je Župi sv. Marka jaslice koje je Ivan Ivoš izrađivao šest mjeseci. Prema Ivoševim riječima, jaslice su širine 2,20 metra, a visine do 3 metra.

Pastoralni pomoćnik u župi sv. Marka, vlč. Tomislav Hačko, istaknuo je kako su jaslice postavljene uz 800. obljetnicu postavljanja prvih jaslica sv. Franje. "Na svim se likovima prikazanima u jaslicama očituje dostojanstven izraz lica. Ono što je najvažnije jest da su svi pogledi usmjereni prema Isusu, a to nam je i uputa da u svom životu budemo usmjereni prema Kristu", istaknuo je vlč. Hačko.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: