Borbenom nogometnom utakmicom najavljen volonterski maraton u Zagrebu

Borbenom nogometnom utakmicom najavljen volonterski maraton u Zagrebu

U subotu je u prepunoj dvorani Osnovne škole ''Borovje'', kao najavni događaj najvećeg volonterskog projekta u Hrvatskoj, ''72 sata bez kompromisa'', odigrana malonogometna utakmica između volontera SKAC-a Palme i poznatih Hrvata.

Autor
72 sata bez kompromisa/Laudato/F.P.
Fotograf
72 sata bez kompromisa
Objavljeno:
 
02.10.2023 12:14

 

Srce su na terenu ostavili suvlasnik tvrtke Sofascore Zlatko Hrkać, glumac Robert Kurbaša, pjevač Ante Cash, sportski novinar Vlado Boban, novinar Stipe Sladoljev, nogometaš Oliver Petrak te dečki iz Božanstvene komedije Mario Pandžić i Josip Kežić, uz prijateljska pojačanja Marija Čambera i fra Ivana Lovrića.

U ovoj borbenoj utakmici poznati Hrvati pobijedili su volontere SKAC-a Palme rezultatom 4 : 3, iako su obje ekipe ostavile srca na terenu. Silvija Gojević, voditeljica promocije projekta ''72 sata bez kompromisa'' u Zagrebu, rekla je: ''Ovako napetu utakmicu ne pamtim, no rezultat je ipak svima bio sporedan, jer tamo smo došli učiniti dobro i najaviti najveći volonterski maraton u Hrvatskoj. Zahvalni smo svim igračima i gledateljima jer su odvojili vrijeme i podržali nas. Na događaju smo prikupili donacije za provođenje dviju od čak 58 akcija koje će se ove godine odviti u našem gradu. Bilo je divno vidjeti one najmlađe iz Osnovne škole 'Borovje', kojima je ovo možda i prvi glas o volontiranju, kako se igraju i druže s korisnicima Centra za rehabilitaciju kojima volonteri '72 sata bez kompromisa' iz godine u godinu posjećuju i pomažu. Napominjem i da još nije kasno da se baš ti priključiš ovom projektu. U gradu Zagrebu ima još slobodnih mjesta za volontiranje u subotu 14. 10., a posebno pozivamo mladiće od 15 do 35 godina da nam se pridruže i pomognu realizirati pripremljene akcije.''

Projekt ''72 sata bez kompromisa'' održava se 10. godinu zaredom pod sloganom ''Ostavi trag''. Ove će se godine volonterske akcije održati od 12. do 15. listopada u 19 hrvatskih gradova i općina. Cilj projekta je potaknuti mlade da se okušaju u volontiranju pomažući svojoj zajednici kroz rane ekološke, radne i socijalne akcije. Prijaviti se mogu mladi od 15 do 35 godina, samostalno ili u skupini od 3 do 5 osoba, putem ove POVEZNICE.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: