Božićna akcija 2022.: "Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem"

Božićna akcija 2022.: "Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem"

"Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem" geslo je božićne akcije koju i ove godine provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion, u Jeruzalemu, u Svetoj Zemlji.

Autor
Francisko Pavljuk/Laudato/F.P.
Fotograf
Francisko Pavljuk
Objavljeno:
 
06.12.2022 19:21
Audio zapis članka

 

Putem portala www.dormitio.net/weihnachtsaktion, e-adrese weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do srijede 21. prosinca 2022., možete prijaviti svoje ime i prezime te će ono u božićnoj noći biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje besplatni su i bez ikakvih obveza, no tko želi, može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj Zemlji.

Iz godine u godinu sve je više odaziva,  a razlog tako velikog odaziva i sudjelovanja jest taj što su i hrvatski katolički mediji podržali ovu božićnu akciju tako što su o ovome objavili i obavijestili svoje čitatelje na svojim mrežnim portalima. Prema dostupnim informacijama, bilo je dosta i hrvatskih imena i prezimena, kako iz Hrvatske, BiH, tako i iz inozemstva (Njemačke, Austrije, Švicarske...), što znači da su i hrvatski iseljenici sudjelovali u ovoj akciji. Njemački benediktinci i još stotinu vjernika, nakon božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdjenja (vigilije), pješice će se i ove godine u božićnoj noći uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih. Nakon toga molit će jutarnju molitvu (Laudes) na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema krenut će u 2 sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 4:30 ujutro.

Lista je, kažu ovi njemački benediktinci, iz godine u godinu sve duža, a i teža nositi.

Više informacija na portalu opatije http://www.dormitio.net/weihnachtsaktion

ili na Facebooku pod nazivom ''Dormition Abbey Jerusalem''.

Godine 2021. bilo je prijavljeno 74 841 ime.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: