Četiri tisuće bijelih ruža za Gospu Sinjsku

Četiri tisuće bijelih ruža za Gospu Sinjsku

Zaklada Vigilare u suradnji sa sinjskim franjevcima, na svetkovinu Velike Gospe, 15. kolovoza 2021., donijet će 4 000 bijelih ruža pred čudotvornu sliku Gospe Sinjske u Gospinu svetištu u Sinju.

Autor
Ivan Karlović/Laudato/F.P.
Fotograf
Zaklada Vigilare
Objavljeno:
 
12.08.2021 08:43

 

Plod je to javne kampanje pod nazivom „Tvoja ruža za Gospu“ koju je Zaklada Vigilare pokrenula i tako omogućila da četiri tisuće hrvatskih vjernika Gospi u Sinju podare ružu i pošalju molitvene nakane za koje će toga svečanog dana u 8 sati ujutro biti prikazana Sveta Misa. Bijele ruže za Gospu Sinjsku javni su znak žive pobožnosti, zahvale i pažnje vjernog hrvatskog katoličkog naroda prema Majci Božjoj u ovim izazovnim vremenima i to u jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj.

Prema informacijama dostupnima Zakladi, nikada do sada nijedna organizacija nije podarila toliki broj ruža u čast Djevici Mariji na nekom crkvenom događaju u Hrvatskoj. Ruže će se u Sinj dostaviti u posebnom prijevozu, a cvjećari su ih za tu prigodu, zbog velike količine, morali posebno naručivati iz inozemstva. Nakon glavne Svete Mise u 11 sati u svetiištu, vjernici će moći uzeti po jednu blagoslovljenu ružu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: