Četvrti ekumenski glazbeno-molitveni susret ''Nek' poteku pravda i mir''

Četvrti ekumenski glazbeno-molitveni susret ''Nek' poteku pravda i mir''

Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog i Udruga za očuvanje planeta ''I stvori Bog zemlju'' organiziraju Četvrti ekumenski glazbeno-molitveni susret koji će se održati u subotu 23. rujna u 19:30, u župnoj crkvi Bezgrješnog Srca Marijina u Zagrebu, Jordanovac 110.

Autor
Udruga "I stvori Bog zemlju"/Laudato/F.P.
Fotograf
Udruga "I stvori Bog zemlju"
Objavljeno:
 
20.09.2023 15:32

 

Biblijsko geslo ovogodišnjeg Vremena stvorenog nadahnjuje se Knjigom proroka Amosa i glasi ''Nek’ poteku pravda i mir'' (usp. Am 5,24).

Dosadašnji predmolitelji na glazbeno-molitvenim susretima Crkava zagrebačkog područja bili su iz Katoličke, Srpske Pravoslavne, Makedonske pravoslavne, Evangeličke (Luteranske), Reformirane kršćanske kalvinske i Baptističke crkve, a za glazbenu podršku ove godine skrbi slavljenička služba Molitvene zajednice ''Srce Isusovo''.

Inicijativa ''Vrijeme stvorenog'', na koju pozivaju papa Franjo, carigradski patrijarh Bartolomej i anglikanski kenterberijski nadbiskup Welby, kao što je već isticano, ima ekumenski karakter i u određenom smislu uključuje katolike, pravoslavce i protestante iz oko 2,2 milijarde kršćana diljem svijeta, u molitvi i djelovanju za zaštitu i očuvanje zajedničkog doma, planeta Zemlje. Započinje 1. rujna, na Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom i traje sve do 4. listopada, spomendana sv. Franje Asiškog, ''prijatelja stvorova'' i u tom smislu zaštitnika ekologije.

U vremenu kada i u našim Crkvama i društvima diljem svijeta tako očito nedostaje i pravde i mira, organizatori i kršćanske Crkve zagrebačkog područja pozivaju sve zainteresirane da se pridruže glazbeno-molitvenom susretu i da zajedno s prorokom Amosom mole da u cijelom čovječanstvu ''poteku pravda i mir''.

Dodatne informacije o globalnoj ekumenskoj inicijativi ''Vrijeme stvorenog'' dostupne su na mrežnoj stranici te inicijative, a o Udruzi za očuvanje planeta ''I stvori Bog Zemlju'' na stranici Udruge.

plakat

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: