Dani armenske kulture u Hrvatskoj

Dani armenske kulture u Hrvatskoj

Dani armenske kulture u Hrvatskoj održat će se od 22. do 26. travnja 2024. u organizaciji Armensko-hrvatske zajednice i pod visokim pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Armenije za Hrvatsku.

Autor
Armensko - hrvatska zajednica/Laudato/F.P.
Fotograf
Armensko - hrvatska zajednica
Objavljeno:
 
19.04.2024 18:13

 

Programi će predstaviti armenske i hrvatske umjetnike, iz Armenije i iz Hrvatske, na kojima će izvoditi armensku klasičnu, tradicijsku, suvremenu i popularnu glazbu, te će biti riječi o armenskoj kulturnoj i umjetničkoj povijesnoj baštini, predstavljenoj, između ostaloga i po umjetničkim keramičkim radovima likovne umjetnice, Armenke s hrvatskom adresom, Aline Gishyan.

Svečanost otvorenja održat će se u ponedjeljak 22. travnja 2024. u 16 sati u Dvorani Napretkovog kulturnog centra, Bogovićeva 1/I, na kojemu će članovi Armensko-hrvatske zajednice istaknuti glavna obilježja armenske kulture i važnost njezina predstavljanja Hrvatskoj. U glazbenom programu nastupit će hrvatski glazbenici, prvi koji su naučili i izvodili armensku glazbu.

Raspored 1. dana armenske kulture u Hrvatskoj:

ponedjeljak: 22. travnja u 16 sati, Dvorana HKD-a Napredak, Bogovićeva 1 - Svečano otvorenje

utorak, 23. travnja u 20 sati: koncert Na krilima armenske pjesme: Lilit Bleyan - vokal, Tigran Ter - Stepanyan, gitara

srijeda, 24. travnja u 17 sati, Muzička akademija, Trg Republike Hrvatske 12:  koncert Armenske minijature: Hayk Vardanyan, tenor i Katarineh Hovepyan, klavir

četvrtak, 25. travnja/petak, 26. travnja: predavanja i masterclass za studente Muzičke akademije

petak, 26. travnja u 16 sati, Dvorana HKD-a Napredak, Bogovićeva 1: Koncert armenske glazbe na kojemu nastupaju armenski i hrvatski umjetnici
 

Svoj dolazak na koncertu u petak 26. travnja najavio je veleposlanik Republike Armenije za Hrvatsku, Nj. E. dr .sc. Ashot Hovakimian, čija će nazočnost posebno uveličati Dane armenske kulture.

armensko hrvatska kultura

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: