Deseta obljetnica preminuća mons. Josipa Šantića

Deseta obljetnica preminuća mons. Josipa Šantića

Prvi generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj te idejni začetnik i osnivač klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Klapa Sveti Juraj HRM
Objavljeno:
 
07.07.2024 21:50

 

U ponedjeljak 8. 7. 2024. obilježit će se deset godina od preminuća mons. Josipa Šantića, prvog generalnog vikara Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, idejnog začetnika i osnivača klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice.

Svetu Misu zadušnicu, u kapelici na groblju u Postirama, u 18 sati, predslavit će postirski župnik, don Jure Martinić.

Mons. Josip Šantić preminuo je u 69. godini života i 45. svećeničke službe u svom domu u Postirama, nakon duge i teške bolesti.

''Moja velika radost bili su članovi klape HRM-a ''Sveti Juraj'' kojima sam zahvalan za sve dobro koje su učinili na promidžbi Crkve i domovine'', napisao je u svojoj duhovnoj oporuci mons. Josip Šantić.

''Na poseban se način sjećamo mons. Josipa Šantića, našeg idejnog zaštitnika i osnivača, koji se prije deset godina preselio u nebesku domovinu. Bogu smo zahvalni što ga je poslao u naše živote i što smo ga imali u trenutcima kad nam je bilo najpotrebnije. Neka mu dobri Bog kojem je služio bude nagrada u nebeskoj domovini za tolika dobra kojima nas je sve zadužio'', poručili su članovi  klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: