Druga konferencija ''Poduzetništvo s povjerenjem''

Druga konferencija ''Poduzetništvo s povjerenjem''

Jedinstveni događaj koji će svakoj poduzetnoj ženi omogućiti duhovno i poslovno osnaživanje.

Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Catholic Cro Woman
Objavljeno:
 
23.02.2024 18:26

 

Samo nekoliko dana dijeli nas od duhovno-poslovnog događaja godine, Druge konferencije Poduzetništvo s povjerenjem koje će se održati u subotu 24. veljače 2024. od 9 do 18 sati u Zagrebu. Ovaj događaj najveći je takav u Hrvatskoj i okupit će više od petsto žena poduzetnica kao i onih koji o poduzetništvu razmišljaju, planiraju i podržavaju ga.

Organizator ove konferencije je Udruga Poduzetništvo s povjerenjem koja okuplja različite žene: od poduzetnica do onih koje tek razmatraju ulazak u poduzetništvo, podržavaju ga ili prakticiraju u svojim ulogama kao poduzetnice, supruge i majke. Redom ističu da poduzetništvo i duboki život vjere dijele mnoge sličnosti.

Vijest da je sudjelovanje na konferenciji moguće i online posebno je razveselila žene iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva, kao i one koje svoje mjesto nisu osigurale na vrijeme, jer ulaznica za sudjelovanje uživo gotovo je nestalo. Različite opcije sudjelovanja izvrsna su prilika za zajedništvo, poslovni i osobni rast te umrežavanje.

Sudionice konferencije očekuje pet vrsnih govornika: vojni kapelan na Hrvatskom vojnom učilištu ''Dr. Franjo Tuđman'' i duhovnik zajednice ''Božja pobjeda'', don Damir Stojić, glavni urednik i direktor izdavačke kuće Salesiana i voditelj salezijanskog oratorija u Rijeci, don Mihovil Kurkut,  akademska slikarica i poduzetnica Eva Vukina te poduzetnice s dugogodišnjim iskustvom Mirjana Topčić i Nada Rukavina.

Stručne radionice prilika su sudionicama za usvajanje novih znanja i vještina iz područja poduzetništva. Pomno osmišljene teme vodit će eminentna imena stručnjaka za područja: Organizacija vremena: Manuela i Vladimir Grebenar, Postavljanje poslovne strategije: Monika Friščić i Ivona Zgrabljić, Brending i prodaja: Ante i Nikolina Mihaljević, Franjina ekonomija: Miriam Mary Brgles i Katarina Bukša, Biznis i Biblija: Lana Jukić i Krešimir Prevendar, Krizna komunikacija: Davor Trbušić, Financije s Bogom: Marko Matijašević.

Nakon što se prošle godine, na Prvoj konferenciji Poduzetništvo s povjerenjem koja je okupila više od 120 poduzetnica, tražilo mjesto više, predsjednica Udruge Andrea Oroš poziva žene da dođu i odvaže se.

Konferencija ‘’Poduzetništvo s povjerenjem’’ je jedinstveni događaj koji će svakoj poduzetnoj ženi omogućiti duhovno i poslovno osnaživanje, jasnoću, umrežavanje, znanje i dobru zabavu. Ima li išta smislenije za poduzetnu ženu osim čuti ove teme: Kako uskladiti obitelj i posao, Tko je žena iz Božje perspektive, Kako spoznati na što smo pozvane u biznisu. Zaista s velikim uzbuđenjem i veseljem najavljujemo ovu konferenciju koja je uistinu veliki dan za žensko poduzetništvo u Hrvatskoj i veliki dar za svaku ženu koja želi spoznati “kako mogu svetije i bolje”. najavila je Oroš.

Poduzetništvo s povjerenjem za žene bit će i prilika za druženje i umrežavanje. Glazbeni gosti su Stjepan Lach, Vanessa Mioč, Pava i sestre Halužan.

Daniela Drčec, dopredsjednica Udruge objasnila je koji su plodovi rada na organizaciji konferencije.

Za mene je CCW mjesto osobnog rasta: privatnog, poslovnog i duhovnog uz nesebičnu posvećenost rastu zajednice, ali i svakog pojedinca. Veselim se konferenciji i jedva čekam vidjeti rezultat uloženog vremena i truda nekolicine žena koje svjedoče da se uz Gospodina može sve. "Može se" i "Moguće je" neke su od glavnih poruka koje želimo odaslati. Uvjerena sam da ćemo na konferenciji svjedočiti brojnim plodovima.

 Važno je skrenuti pozornost i na humanitarni karakter koji će biti dio ove konferencije, a to je gradnja prihvatilišta za bolesnike u sklopu samostana Milosrdnih sestara Sv. Križa. Iz organizacije nadodaju kako je potreba za smještajem ljudi koji dolaze izdaleka u Zagreb na zračenja, kemoterapije i druge kontrole, te majke s djecom koja se liječe od leukemije ili drugih bolesti zaista velika. Dok djeca budu smještena u bolnicu, majke koje ih prate nemaju smještaj i trebaju ga izvan bolnice. Upravo zato nastoji se podići svijest o potrebi i važnosti ove akcije.

Ne propustite osigurati mjesto na ovom događanju još danas i omogućiti si vrijedan duhovno-poslovni sadržaj za osobni rast i razvoj svog biznisa.

Više o Croatian Catholic Women i Udruzi Poduzetništvo s povjerenjem

Inicijativa CCW je u rujnu 2022. godine započela s redovitim online događanjima, a do danas je održano 12 molitvenih online susreta, 13 online intervjua s 13 poduzetnica, 13 online edukativnih susreta, a u ožujku 2023. organizirana je i prva konferencija za žene u poduzetništvu, na kojoj se okupilo 120 sudionica.

Misija inicijative Catholic Cro Women pokrenute 2022. godine je omogućiti rast i razvoj platforme koja će biti temelj zajedništva kako bi članice međusobno podijelile svoja iskustva, učile jedne od drugih i rasle, kako poslovno tako i duhovno. Njihova svrha je okupiti i podržati žene koje se već bave ili se žele baviti poduzetništvom i poslovnim aktivnostima te promicati moralno poslovanje temeljeno na kršćanskim vrijednostima. Vodstvo ove Udruge okuplja uspješne poduzetnice, a svoju duhovnu pratnju i podršku dali su i fra Ivan Marija Lotar, župnik i rektor Bazilike sv. Antuna Padovanskog, te s. Kristina Lovreković, Milosrdne sestre sv. Križa.

Djelatno provodeći svoju misiju i svrhu rada, ova inicijativa vrlo brzo se proširila i okupila na društvenim mrežama više od 2000 članica koje svakodnevno međusobno aktivno dijele savjete i poticaje te se umrežavaju. Iz ove inicijative osnovana je u kolovozu 2023. godine Udruga Poduzetništvo s povjerenjem.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: