Družba misionara Krvi Kristove na Laudato televiziji

Družba misionara Krvi Kristove na Laudato televiziji

Na svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM, u srijedu 8. 12. 2021. godine, general Družbe misionara Krvi Kristove, don Emanuele Lupi, njegov zamjenik, p. Alois Schlachter, u pratnji duhovnika Laudato televizije, p. Marijana Zubaka, posjetili su prostorije Laudato televizije gdje su snimili novu epizodu emisije ''Jeste li znali''. 

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
09.12.2021 13:45

 

Svi gosti emisije pripadaju Družbi misionara Krvi Kristove čiji je zaštitnik sv. Gašpar del Bufalo. Ovaj svetac osobito je poseban zbog žrtve prema bližnjemu. 

Sv. Gašpar del Bufalo

Brinuo se za materijalnu i duhovnu pomoć ljudi koji su, zbog zaraze koja je vladala u Napulju, osiromašili. Sve je ohrabrivao, poticao na strpljivost, pouzdanje, nadu, solidarnost prema siromašnijima, osamljenijima i onima koji su više trpjeli. Dijelio je jelo, lijekove, novac. Tek u listopadu, kada se zaraza započela zaustavljati, Gašpar se vratio u misijsku kuću u Albano.
Liječnik koji ga je liječio, rekao je: ''Da ne zanemari apostolata, zanemario je liječenje, koje mu je na početku bolesti moglo donijeti rezultat. Zato ga se može smatrati žrtvom ljubavi prema bližnjemu.'' (Iz knjige: Mario SPINELLI, Život Gašpara del Bufala. Ne obazirući se natrag, Zagreb, 2005.)

Zajednica Krvi Kristove

Zajednice Krvi Kristove mogu se tumačiti koristeći se pritom slikom vina, jer vino koje se uzima za sv. Misu, dolazi od različitih grozdova. Tako i mi, poput grozdova, različiti smo, a jedno smo. Zajedno stvaramo zajednicu. 
Mi smo po naravi bliski jedni drugima, posebno je naša kultura takva. Koliko je to izazvalo trpljenje za nas, a posebno ako smo izgubili nekog od svojih najmilijih. Svijet se u posljednjih godinu dana puno promijenio. Unatoč svemu, puno je solidarnosti bilo među ljudima. Ulice su bile prazne. Tišina može učiniti puno više zla od samog kaosa. 

Prisjetimo se slike pape Franje koji je pozvao na molitvu. Tog trenutka Trg sv. Petra postao je središte svijeta. Trg koji je uvijek bio pun, postao je prazan. Iako prazan, na njemu su se vidjeli Krist i Papa. Papa koji ide prema Kristu. Ta slika asocira na sv. Petra koji je molio Isusa da ih spasi kad je bila oluja. 
U oluji tišine Papa je išao prema Kristu. Papa je na leđima nosio svakog od nas Kristu. 

Sv. Gašpar del Bufalo kaže: ''Idi do nogu Raspetoga.'' Ako imaš problema, zaustavi se kod Kristovih nogu. Krist na Trgu raspeti daje svoju Krv, ne ostavlja nas, ne bježi. Krist daje Tijelo i Krv. Osoba koja je mrtva, ne prestaje davati sebe u Krvi. Tu večer cijelo se čovječanstvo uhvatilo za Krista raspetoga, uz Kristov bok, blizu srca gdje je sredipte života. Tu treba nalaziti snagu da se ide naprijed. Krv Kristova snaga je i život. Znamo da nakon Velikog petka dolazi Uskrs. 

Emisija Jeste li znali s don Emanueleom Lupijem, njegovim zamjenikom, p. Aloisijem Schlachterom, premijerno će se prikazivati 15. siječnja 2022. u 17:00 sati. 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: