Duhovna obnova za mlade u Dubravi

Duhovna obnova za mlade u Dubravi

U crkvi sv. Leopolda Mandića u zagrebačkoj Dubravi, u srijedu 16. studenoga 2022. održat će se duhovna obnova za mlade koju predvodi fra Josip Čibarić, a glazbeno animira zbor mladih ''Voluntas Tua''. 

Autor
Župa Svetog Leopolda Mandića - Dubrava/Laudato/F.P.
Fotograf
Župa Svetog Leopolda Mandića - Dubrava
Objavljeno:
 
11.11.2022 16:53

 

U suvremenom svijetu mladima se nude razne mogućnosti. Kao bliješteći idoli postavljeni su razni ''influenceri'' koji vode prividno savršene živote. Nerealne fotografije užitaka i zabavnih druženja jedino je vrijedno objave na društvenim mrežama. Novac i slava vrijednosti su na koje se potiče mlade i samo za njih se vrijedi boriti. Nebrojeni mladi pate, teturaju izgubljeno stazama života koje ih vode u još dublju ispraznost. Ljubav kao odluka i žrtva za drugoga percipira se kao suludi model zastarjelih vremena. Jedino čemu ljubav služi intenzivne su emocije koje na tren izvlače iz agonije. Svijetom vlada nered, a na red se ljudi zgražaju ne prepoznajući ga više onim što on jest, već nečim pogrješnim, (ne)razmišljanjem neukih ovaca.

Prepoznavši potrebe mladih ljudi, franjevci kapucini pokrenuli su duhovne obnove koje godinama vodi fra Josip Ćibarić. Kapucini u svojim duhovnim obnovama mladima nude sebi svojstvenu alternativu, unikatan pristup životu kroz franjevačku duhovnost. Dok je bio mlad, sveti je Franjo također lutao ulicama Asiza sa svojim prijateljima uživajući u blagodatima ovoga svijeta koje su praznile njegovu dušu. Gospodin ga je iz te agonije izvukao, a sveti se Franjo njemu u potpunosti predao.

Toliko je snažno i potpuno bilo njegovo predanje da naš nebeski Otac preko Franjinih dijela, stoljećima nakon njegove smrti, još uvijek dotiče srca onih bijednih i izgubljenih duša koje ga se usude potražiti. Sestro, brate, ako si se prepoznao/la u ovom tekstu, ako ti se čini kako više nemaš snage nositi se s teretom koji te pritišće, dođi!

Dođi na izvor franjevačke duhovnosti, dopusti Gospodinu da te dotakne, da te zagrli, da utaži tvoju žeđ! Duhovne se obnove održavaju svakog mjeseca u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi, a iduća započinje u srijedu 16. studenoga u 19 sati.

Josip Čibarić

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: