Dvanaestog u dvanaest 'Djeca otkrivaju Kneževu palaču'

Dvanaestog u dvanaest 'Djeca otkrivaju Kneževu palaču'

Simfonijska priča za djecu 'Petar i vuk' djelo je ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva (1891. – 1953.), a od praizvedbe 1936. godine naovamo izvodi se na brojnim svjetskim pozornicama na oduševljenje djece i odraslih.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Koncertni ured Zadar
Objavljeno:
 
04.05.2021 10:25

 

Zbog velikog interesa za program Djeca otkrivaju Kneževu palaču, koji je tijekom travnja posjetilo stotinjak djece iz 17 zadarskih vrtića, uvest će se novi termini za građanstvo. Pozivaju se djeca, roditelji, djedovi, bake i svi ostali da u srijedu, 12. svibnja u 12 sati posjete Kneževu palaču i sudjeluju u programu koji na zanimljiv način približava glazbu i kulturnu baštinu. Ulaz je slobodan, no zbog poštovanja epidemioloških mjera obavezno je unaprijed najaviti dolazak na adresu e-pošte: info@kuzd.hr ili telefonski: 023 62 77 62, prenosi KUZD.

Riječ je o zajedničkom projektu Koncertnog ureda Zadar i Narodnog muzeja Zadar, koji je ostvaren u suradnji sa Zadarskim komornim orkestrom, Glazbenom školom 'Blagoje Bersa', Gradskom glazbom Zadar i Kazalištem lutaka Zadar.

Program započinje čitanjem bajki u režiji kostimiranih zaposlenica Narodnog muzeja Zadar uz klavirsku pratnju Saše Miočića, nastavlja se projekcijom simfonijske priče Petar i vuk u izvedbi Zadarskog komornog orkestra, uz predstavljanje orkestralnih instrumenata koje mališani mogu razgledati i čuti te posjetom stalnoj izložbi 'Šest salonskih priča – povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar'.

Simfonijska priča za djecu 'Petar i vuk' djelo je ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva (1891. – 1953.), a od praizvedbe 1936. godine naovamo izvodi se na brojnim svjetskim pozornicama na oduševljenje djece i odraslih. Priča je duhovita i zanimljiva, a poruka koju nosi ocrtava pozitivan odnos prema prirodi, okolišu, izgrađivanju prijateljskog odnosa i osjećaja za pomoć kada je ona najpotrebnija. Riječ je o snimci koncerta održanog prošle godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, kada je, u dvjema izvedbama pred gotovo devet stotina zadarske predškolske i školske djece, Zadarskim komornim orkestrom ravnao Veton Marevci, a u ulozi naratorice nastupila Sanja Grgina.

Stalna izložba 'Šest salonskih priča – povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar', autora Hrvoja Perice, govori o šest povijesnih razdoblja ovoga grada. To su tragovi, segmenti, kamenčići povijesnog mozaika – ono što ostaje u kulturno-povijesnim i umjetničkim djelima od grada kojeg mijenjaju povijest, vrijeme i ratovi.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja