Euharistijsko slavlje u Mariji Bistrici povodom završetka sinodskog hoda

Euharistijsko slavlje u Mariji Bistrici povodom završetka sinodskog hoda

Kardinal Bozanić predslavit će misno slavlje povodom završetka sinodskog hoda Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Autor
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/Laudato/G.O.
Fotograf
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
21.09.2022 15:54

 

U homiliji euharistijskog slavlja prigodom Zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj, zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, pozvao je sve svećenike, redovnike i redovnice te vjernike laike da se u subotu 1. listopada ponovno okupe u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Svečanim euharistijskim slavljem, koje će predslaviti kardinal Bozanić s početkom u 11 sati, zaključit će se sinodski hod Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Uz zahvalu za Sinodu, u tom će se slavlju kardinalu Bozaniću čestitati 25. obljetnica njegove nadbiskupske službe.

Izabrano vrijeme i mjesto upućuju na dva važna dana u povijesti Zagrebačke nadbiskupije koja su povezana s početkom listopada: prvi se tiče 4. listopada 1997. godine, kada je Nadbiskup preuzeo službu zagrebačkog nadbiskupa, a drugi se odnosi na 3. listopada 1998. godine kada je sv. Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici blaženim proglasio kardinala Alojzija Stepinca.

Tijekom misnoga slavlja kardinal Bozanić podijelit će trajne mandate vjeroučiteljima, a prijenos slavlja moći će se pratiti i na Laudato televiziji.
 
Iz homilije kardinala Bozanića:

Na kraju, braćo i sestre, upućujem vama ovdje prisutnima i  vjernicima naše nadbiskupije poziv da svi koji su u mogućnosti dođu ovamo u svetište Majke Božje Bistričke za tri tjedna, u subotu 1. listopada 2022. godine, kada ćemo zahvaliti Gospodinu i zaključiti sinodski hod Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Taj dvadesetogodišnji proces stavili smo u program našega hoda u novosti života i smatrali smo primjerenim da zaključno slavlje bude u ovome našem hodočasničkom susretištu u kojemu hod ne završava, nego dobiva novi početak. Tu je živa veza s našom Majkom koja nam pokazuje put i koja nas na putu prati radujući se s nama dobrim plodovima i trpeći s nama u kušnjama koje ne nedostaju. Tu je i još jedna živa poveznica – bl. Alojzije Stepinac. Sinodski hod Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije započeli smo u našoj prvostolnici na blagdan bl. Alojzija, a zaključit ćemo ga ovdje usko povezani s mjestom i vremenom njegove beatifikacije. Noseći dar Sinode zajedno s cijelom Crkvom, molimo snagu Duha da nas preobrazi i vodi putovima svjedočanstva koje resi sveti život našega svetog Blaženika.

MB

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: