Fra Tonio Vučemilović poziva na ''Zvon za Vukovar''

Fra Tonio Vučemilović poziva na ''Zvon za Vukovar''

Župnik vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova, fra Tonio Vučemilović, OFM, uputio je poziv da se na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u okviru inicijative ''Zvon za Vukovar'', u subotu 18. studenoga 2023., u 18 sati i 11 minuta oglase crkvena zvona i u drugim mjestima.

Autor
IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
PIXSELL
Objavljeno:
 
14.11.2023 09:41

 

Smisao crkvenih zvona je da u svijest hrvatskog naroda dozovu sjećanje na poginule i nestale žrtve Domovinskoga rata te hrvatske branitelje.

''Zvuk Zvona za Vukovar odjeknut će u našim savjestima kao Božji glas, da naše pamćenje ne postane zlopamćenje, nego poziv na zajedničko zauzimanje za pomirenje, kako u gradu Vukovaru i Republici Hrvatskoj, tako i u cijelome svijetu koji je ranjen podjelama i ratovima. Molimo da glas savjesti progovori i prekine šutnju kod onih koji mogu pomoći da se pronađu svi nestali'', poručio je fra Tonio Vučemilović.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: