"Hod za život" ovu subotu u Zadru i Pločama

"Hod za život" ovu subotu u Zadru i Pločama

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana koji u radosti i veselju već sedmu godinu zaredom hodaju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Autor
Hod za život/Laudato/F.P.
Fotograf
Hod za život
Objavljeno:
 
27.05.2022 07:00

 

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana koji u radosti i veselju već sedmu godinu zaredom hodaju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Od tada raste i broj gradova i broj građana koji hodaju za zakonsku, društvenu, ekonomsku i svaku drugu zaštitu života od začeća. Prvu subotu u svibnju hodalo se za život u Varaždinu i Vinkovcima, zatim u Slavonskom Brodu, 14. svibnja za zaštitu života hodalo se u Zagrebu, prošle subote u gradu Imotskom i Splitu, a ove subote prvi put u Pločama te Zadru. U lipnju će se hodati u Sisku, Osijeku i Rijeci, dakle ukupno 11 gradova Lijepe Naše. Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: ''Život je zakon!''

Ova miroljubiva inicijativa građana potrebna je u svakom gradu i svakoj sredini, jer traži uvažavanje znanstvenih činjenica koje izvan svake sumnje potvrđuju da život svakog od nas počinje začećem. ''Četiri medicinska fakulteta u RH na pitanje Ustavnog suda kada započinje ljudski život odgovorila su – začećem. Svaka žena ima pravo na točne informacije o razvoju svog djeteta i posljedicama pobačaja. Djetetovo srce kuca već 18. dan od začeća, do 8. tjedna svi su tjelesni organi formirani, s 10 tjedana dijete ima isti onaj otisak prsta koji će ga tijekom cijeloga života nepogrješivo razlikovati od preostalih 7 milijardi ljudi na Zemlji. S 12 tjedana dijete se smiješi, od najranije dobi nerođeno dijete osjeća bol'', podsjetio je Tvrtko Krpina, glavni koordinator ''Hoda za život'' u Zadru.

''Danas, kad vidimo da u Hrvatskom saboru postoje zastupnici koji se zalažu za usmrćivanje nerođenog djeteta do poroda, jasno je da je potrebno promijeniti zakon o pobačaju star 45 godina. Potrebno je postaviti novi zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti, a znanost kaže da život počinje začećem! Želimo zakonski okvir koji gradi kulturu života, koji jača i štiti ženu i osigurava dostupnost istinitih informacija o razvoju nerođenog djeteta te o posljedicama pobačaja i za dijete i za majku!'' istaknuo je Krpina. Martina Vrankić, koordinatorica organizacijskog tima za Ploče, istaknula je da se ''Hod za život zalaže za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji''. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: