Hod za život u Imotskom: ''Život je zakon!''

Hod za život u Imotskom: ''Život je zakon!''

Drugi Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se ove subote. Život svakog čovjeka potrebno je štititi od začeća do prirodne smrti. Stoga će Imoćani 21. svibnja radosno hodati kako bi poslali važnu poruku – da je svaki život važan.

Autor
Laudato/L.J.
Fotograf
Hod za život - Imotski
Objavljeno:
 
19.05.2022 16:13

 

Imoćani će se na Trgu dr. Franje Tuđmana okupiti u 10:30 sati pod geslom: ''Život je zakon!'' Miroljubivo će hodati kroz grad za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji.

Ivan Galić, član organizacijskog tima Hoda za život Imotski, zahvalio je volonterima koji su pomogli u realizaciji i organizaciji 2. Hoda, bez kojih to ne bi bio tako veliki događaj.

Svim liječnicima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji se koriste prizivom savjesti da bi zaštitili oba pacijenta, zahvalio je glavni koordinator Hoda za život u Imotskom, Stipe Čelan.

''Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Neprihvatljivo nam je da se bolesne i slabe u našem društvu označava kao manje vrijedne. Trudnice i majke male djece su najdiskriminiranija skupina u Hrvatskoj kada se govori o radnim pravima'', naglasila je Ivana Prlić, članica organizacijskog tima za Imotski koja je i sama trudnica.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja