Hod za život u Osijeku i Sisku ove subote

Hod za život u Osijeku i Sisku ove subote

OSIJEK: u 11:00 sati, Park kralja Držislava (kod Školjke).

SISAK: u 10:30 sati, Sisački robni centar (SRCE).

Autor
Hod za život/Laudato/F.P.
Fotograf
Hod za život Osijek
Objavljeno:
 
08.06.2022 13:47

 

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana koji u radosti i veselju već sedmu godinu zaredom hodaju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Od tada raste i broj gradova i broj građana koji hodaju za zakonsku, društvenu, ekonomsku i svaku drugu zaštitu života od začeća. Za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji hodalo se u svibnju u gradovima: Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Imotskom, Splitu, Zadru i Pločama, ove subote hodat će se u Osijeku i Sisku, a krajem lipnja u Rijeci, dakle ukupno 11 gradova Lijepe Naše.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: ''Život je zakon!''

Ova miroljubiva inicijativa građana potrebna je u svakom gradu i svakoj sredini, jer traži uvažavanje znanstvenih činjenica koje izvan svake sumnje potvrđuju da život svakog od nas počinje začećem.

''Četiri medicinska fakulteta u RH na pitanje Ustavnog suda kada započinje ljudski život odgovorila su – začećem. Svaka žena ima pravo na točne informacije o razvoju svog djeteta i posljedicama pobačaja. Djetetovo srce kuca već 18. dan od začeća, do 8. tjedna svi su tjelesni organi formirani, s 10 tjedana dijete ima isti onaj otisak prsta koji će ga tijekom cijeloga života nepogrješivo razlikovati od preostalih 7 milijardi ljudi na Zemlji. S 12 tjedana dijete se smiješi. Tužna je činjenica da prilikom pobačaja nerođeno dijete osjeća bol. Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem'', podsjetio je Boris Prpić, koordinator Hoda za život u Sisku. ''Želimo zahvaliti svim liječnicima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji se koriste prizivom savjesti da bi zaštitili oba pacijenta o kojima su dužni brinuti se – i majku i nerođeno dijete. Priziv savjesti ili prigovor savjesti odluka je pojedinca da odbije izvršiti neku obvezu koju mu nameće pravni sustav. Pravo na priziv savjesti proizlazi iz slobode savjesti, koja je zajamčena člankom 18. Opće deklaracije o pravima čovjeka i Ustavom Republike Hrvatske'', naglasio je Prpić.

Lidija Blagojević, koordinatorica organizacijskog tima za Osijek, istaknula je da se ''Hod za život zalaže za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji''.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: