Hodočašće mladih od Gospina prasvetišta u Solinu do Gospina svetišta u Sinju

Hodočašće mladih od Gospina prasvetišta u Solinu do Gospina svetišta u Sinju

Pogledajte program hodočašća!

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije
Objavljeno:
 
28.07.2021 15:49

 

Uz svetkovinu Velike Gospe, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira, u subotu 7. kolovoza 2021. godine, hodočašće mladih čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Hodočasnički je put od prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu do svetišta Gospe Sinjske u Sinju.

Uz poštovanje svih epidemioloških mjera, duhovni susret započet će u Solinu, u dvorištu bazilike Sv. Obitelji u 19:30 sati, gdje će svećenici ispovijedati.

– Molimo svećenike, ako su u mogućnosti, da dođu na Gospin otok u Solin te budu hodočasnicima na raspolaganju za podjelu sakramenta sv. Ispovijedi – ističu organizatori iz Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

U 21 sat splitsko-makarski nadbiskup, mons. Marin Barišić, predslavit će euharistijsko slavlje u bazilici sv. Obitelji.

Na Misi će pjevati glazbeni sastav 'Papa band', a nakon Mise mladi kreću na hodočašće prema svetištu Gospe Sinjske.

– Iako smo prošle godine išli novouređenom stazom, ove, 2021. godine, zbog epidemioloških razloga i lakše organizacije hodočašća (izbjegavanje gužve na nekim dionicama), ponovno se vraćamo na staru stazu koja ide magistralnom cestom od Solina, preko Klisa i Dicma do Sinja – kažu iz Ureda za pastoral mladih SMN-a.

U nedjelju 8. kolovoza, u 6 sati, franjevci će dočekati hodočasnike u samostanskom dvorištu Gospe Sinjske, gdje će gvardijan, fra Ante Čovo, predslaviti svetu Misu kojom će se završiti ovogodišnji hodočasnički put.

Program hodočašća je sljedeći:

Subota 7. kolovoza 2021. (Solin)
19:30 sati – sveta ispovijed
21:00 sat – sveta Misa (predslavi: nadbiskup, mons. Marin Barišić)
22:00 sata – hodočašće mladih (Solin – Klis – Dicmo – Sinj)

Nedjelja 9. kolovoza 2021. (Sinj)

6:00 sati – sveta Misa (predslavi: gvardijan, fra Ante Čovo)

– Molimo hodočasnike da poštuju sve propisane epidemiološke mjere te da za hodočasnički put ponesu sa sobom ručne svjetiljke, prikladnu obuću i odjeću (po mogućnosti reflektirajuće prsluke) kako bi bili vidljivi na cesti koja će tijekom hodočašća biti otvorena za vozila, te da slijede upute volontera, animatora i prometne policije – kažu organizatori.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja