Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, kao i 300. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba, održat će se ove godine u subotu i nedjelju 9. i 10. rujna.

Autor
TUZN/Laudato/F.P.
Fotograf
Zagrebačka nadbiskupija
Objavljeno:
 
01.09.2023 12:14

Hodočašće mladih održava se pod geslom ”Od koljena do koljena dobrota je njegova“ (Lk 1,50), a ide rutom iz Sesveta do Marije Bistrice. Hodočašće će započeti svetom Misom u 9 sati u župi Svih svetih u Sesvetama, a nakon toga se kreće pješice prema Mariji Bistrici. Mladi dolaze u Sesvete u vlastitoj organizaciji.

Ove godine predviđen je smještaj i spavanje u šatoru i u školi, stoga je važno ponijeti sa sobom sve što je potrebno (vreće za spavanje, toplija odjeća i obuća u slučaju kiše).

Mladi će se sutradan, u nedjelju 10. rujna, pridružiti hodočašću vjernika grada Zagreba u svečanoj procesiji nakon koje slijedi euharistijsko slavlje koje će predvoditi nadbiskup Dražen Kutleša. Nakon euharistijskog slavlja i okrjepe mladi će se vratiti organiziranim prijevozom (autobusima) u 14:30 prema Zagrebu. Autobusi će se vratiti na sljedeće postaje u Zagrebu: okretište Dubec, sajmište Velesajam i okretište Črnomerec.

Radi lakše organizacije potrebno je da Župa prijavi točan broj mladih hodočasnika, najkasnije do 6. rujna. Pri tom je potrebno ispuniti tablicu za prijavu koja se preuzima na mrežnim stranicama Ureda za pastoral mladih ili OVDJE te istu poslati elektroničkom poštom na adresu: mladi@zg-nadbiskupija.hr.

Pripremni sastanak voditelja skupina održat će se u četvrtak 7. rujna u 20 sati, u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta (Kaptol 29a). Na sastanku će voditelji izvršiti uplatu za sve prijavljene i preuzeti hodočasničke majice. Prilog za organizaciju hodočašća iznosi 12 eura po osobi.

Program hodočašća:

Subota:
· sveta Misa u Sesvetama u 9 sati (predvodi povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Filip Šešek); ove godine tim putem hodočaste mladi Zagrebačke nadbiskupije;
· po dolasku u Mariju Bistricu mladi se smještaju u šator i školu;
· u 18:30 ulazna procesija od kapele sv. Ladislava u svetište Majke Božje Bistričke; procesiji se pridružuju Nadbiskup i biskupi te mladi Zagrebačke nadbiskupije;
· u 20 sati služba svjetla, procesija sa svijećama uz molitvu i pjesmu na Kalvariji (u slučaju jače kiše održat će se skraćena služba svjetla bez hodanja Kalvarijom);
· nakon službe svjetla u 21:30 u šatoru će se održati prigodni glazbeni program;
· u 23 sati slijedi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, predvode mladi u bazilici.

Nedjelja:
· U 9 sati križni put na kojem sudjeluju mladi;
· u 10:30 mladi se pridružuju svečanoj procesiji nakon koje slijedi euharistijsko slavlje koje će predvoditi nadbiskup Dražen Kutleša.
 

TABLICA ZA PRIJAVU

PLAKAT (PDF)

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: