Hrvatski dječji festival u Lisinskom

Hrvatski dječji festival u Lisinskom

Dvadesetsedmi dječji festival održava se 19. studenoga 2023. u velikoj dvorani Koncertne dvorane ''Vatroslav Lisinski''.

Autor
HDF/Laudato/V.C.V./F.P.
Fotograf
HDF
Objavljeno:
 
10.11.2023 15:21

 

Na manifestaciji Hrvatski dječji festival sudjelovat će 24 dječjih zborova iz cijele Hrvatske uz plesne skupine i soloizvođače u opuštenom i veselom formatu. Uz glazbeni koncert kao središnji događaj, bit će održani i okrugli stolovi vezani za literarno i likovno stvaralaštvo djece i za djecu.

Institucija Hrvatski dječji festival (HDF) nastavlja svoje godišnje aktivnosti čiji je cilj omogućiti djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta predstavljanje njihovih talenata i sposobnosti na području glazbe, literarnog i likovnog stvaralaštva, s fokusom na veliki glazbeni koncertni događaj koji okuplja više od 800 sudionika u velikoj koncertnoj dvorani ''Lisinski''. Hrvatski dječji festival održava se od 1998. godine i objedinjuje aktivnosti gotovo svih dječjih pjevačkih zborova Grada Zagreba i njihovih gostiju širom Lijepe Naše, što ga čini krovnom manifestacijom ove vrste u Republici Hrvatskoj. U prosudbenim komisijama i stručnim timovima sudjeluju eminentna imena iz različitih umjetničkih disciplina; pjesnici, skladatelji i likovni umjetnici.

Manifestacija je zamišljena kroz cjelodnevno druženje djece i mentora likovne i literarne kategorije s okruglim stolovima od 14 do 16 sati, uručivanja priznanja za stvaralaštvo za djecu skladateljima Alfiju Kabilju i Branku Starcu, s popratnim programom i velikim koncertom dječjih zborova u 17 sati.

D

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: