Human rights slam: Migracije i strani radnici

Human rights slam: Migracije i strani radnici

Deveti Human rights slam namijenjen je edukaciji i promociji ljudskih prava.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
SSMH
Objavljeno:
 
12.04.2024 11:56

 

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira deveti Human rights slam, projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Krovna tema ovogodišnjeg izdanja jesu Migracije i strani radnici, a program će se održati 18. i 19. travnja 2024. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Sudionici će raspravljati o tome kakav je učinak stranih radnika na gospodarstvo i demografiju Hrvatske, koje su politike integracije imigranata i posljedice multikulturalizma, koji su postojeći i budući pravni okviri statusa imigranata itd.

U četvrtak 18. travnja u 17:30 dr. sc. Snježana Gregurović održat će predavanje Suvremene migracije i migracijska tranzicija u Hrvatskoj: obilježja i trendovi, a zatim će Željko Cvrtila, mr. krim., održati predavanje Migracije i nacionalna sigurnost.

U petak 19. travnja na okruglom stolu s početkom u 17:30 sudjelovat će: prof. dr. sc. Mirko Bilandžić, dr. sc. Hrvoje Butković, prof. dr. sc. Ljubo Jurčić i doc. dr. sc. Stjepan Šterc.

Svrha ovogodišnjeg Human rights slama je osvijetliti demografske, gospodarske, sociološke, političke i dr. aspekte migracija u Hrvatskoj te mladima pružiti priliku u otvorenom razgovoru čuti različite poglede i stajališta.

Svjetski savez mladih Hrvatska poziva sve mlade od 18 do 30 godina da se do 16. travnja prijave za sudjelovanje putem poveznice.

*Svjetski savez mladih Hrvatska neprofitna je organizacija koja okuplja mlade različitih interesnih područja te kroz promicanje i zaštitu ljudskih prava utemeljenih na ljudskom dostojanstvu želi stvoriti sadržaje koji omogućuju formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

SSMH

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: