Humanitarna akcija ''Pun pijat''

Humanitarna akcija ''Pun pijat''

U subotu 10. rujna 2022. od 8 do 12 sati, na riječkom Korzu, održat će se humanitarna akcija ''Pun pijat'', povodom 15 godina neprekinutog rada Prihvatilišta za beskućnike ''Ruže sv. Franje''.

Autor
Prihvatilište Ruže sv. Franje/Laudato/F.P.
Fotograf
Prihvatilište Ruže sv. Franje
Objavljeno:
 
06.09.2022 13:31

 

Akciji ''Pun pijat'' priključili su se poznati riječki kuhari i ''ljudi od kuhače'' – Doris Vlah, Kristian Kozmić, Damjan Miletić, Nenad Posavec, Arno Rusich, Dalibor Horvat, Luka Dančulović te Udruga ''Palentar''. Akciju su podržali i mnogobrojni riječki obrtnici, poduzetnici i poduzeća, koji su svojom donacijom potrebnih namirnica omogućili realizaciju ove humanitarne akcije.

Akcija kuhanja započinje u 8 sati ujutro, dok će sama podjela skuhanih obroka biti oko 12 sati.  Obroci će se ponuditi svim našim sugrađanima u zamjenu za kupljeni kupon (bon) u vrijednosti 30 kn. Sva prikupljena sredstva idu za pomoć radu Prihvatilišta. Predviđeno je kuhanje oko 600 obroka, a svi  beskućnici našega grada dobit će besplatne bonove.

OVIM PUTEM POZIVAMO VAS DA NAM SE PRIDRUŽITE,  U SUBOTU 10. RUJNA 2022. NA KORZU OKO 12 SATI, te popratite ovaj humanitarni događaj i tako pomognite radu našega Prihvatilišta i aktivno se uključite u borbu protiv siromaštva i beskućništva.

Također vas molimo da, sukladno svojim mogućnostima, najavite održavanje ove humanitarne akcije u vašem mediju te se i vi na taj način uključite u ovaj projekt kao i u borbu protiv siromaštva i beskućništva.

Franjevački svjetovni red – Mjesno brastvo Trsat (FSR, MB Trsat) prepoznat je po svojem karitativnom i humanitarnom djelovanju kroz različite projekte koje osmišljava i vodi te tako aktivno vodi brigu o marginaliziranim članovima društva, poput beskućnika, siromašnih obitelji, starim i nemoćnim osobama te mladim, socijalno ugroženim osobama kojima pokušava pomoći u prevladavanju nepovoljnih životnih okolnosti. FSR – MB Trsat tako je začetnik i provoditelj uspješnih projekata koji se bave beskućnicima – prihvatilišta za beskućnike i prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama ''Ulične svjetiljke'', kao i osnivač Socijalne samoposluge ''Kruh sv. Elizabete'' (koji danas vodi FSR, MB Majka Božja Lurdska).

Prihvatilište za beskućnike ''Ruže sv. Franje'' osnovano je prije 15 godina, 27. ožujka 2007. godine, kao prvo takvo prihvatilište u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Tijekom ovih 15 godina u  Prihvatilištu je boravilo gotovo 700 korisnika, od čega je njih gotovo 70 % uspješno resocijalizirano. Prihvatilište pruža besplatni prihvat potrebitih (siromašni, beskućnici)  i skrb o njima, bez obzira na dob, spol, rasu i vjeroispovijest. Prihvatilište pruža smještaj za 14  osoba – 12 muških i 2 ženske osobe. Glavni je cilj Prihvatilišta priprema i osposobljavanje korisnika za ponovnu integraciju u društvo te kontinuirano praćenje korisnika nakon uključivanja u društvo.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: