Izložba 'Stoljeće ljubavi i milosrđa' sestara Kćeri Milosrđa u Šestinama

Izložba 'Stoljeće ljubavi i milosrđa' sestara Kćeri Milosrđa u Šestinama

Časne sestre Kćeri Milosrđa u nedjelju 6. lipnja, na 18. obljetnicu proglašenja blaženom Marije Propetog Isusa Petković, otvorit će izložbu pod nazivom: 'Stoljeće ljubavi i milosrđa', a posjete su moguće između 9 i 20 sati tijekom dana.

Autor
Sestre Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje/Laudato/S.Š.
Fotograf
Sestre Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje
Objavljeno:
 
31.05.2021 10:53

 

Izložba će biti organizirana u Šestinama, Šestinski vijenac 3, u dvorištu samostana, a obuhvaća Družbine početke i stoljetni hod u Hrvatskoj provinciji Krista Kralja kao matičnoj provinciji.

Družba Kćeri Milosrđa osnovana je u Hrvatsko,j u Blatu na otoku Korčuli 4. listopada 1920. godine, gdje se i dandanas nalazi Kuća matica. Utemeljila ju je bl. Marija Propetog Isusa Petković uz vodstvo suutemeljitelja, mons. Josipa Marčelića,  tadašnjeg dubrovačkog biskupa.

Ovaj događaj ujedno je i prigoda za susret i razgovor sa sestrama, te zahvala Gospodinu za sve što je učinio po njihovoj Družbi tijekom stoljeća postojanja.
 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja