Izložba umjetnice Eve Vukine pod nazivom "S Isusom u patnji"

Izložba umjetnice Eve Vukine pod nazivom "S Isusom u patnji"

Otvorenje izložbe održat će se u utorak 26. ožujka u 18 sati u galeriji Udruge Plave i zelene Sesvete u Sesvetama.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Eva Vukina Art
Objavljeno:
 
22.03.2024 10:08

 

Eva Vukina najavljuje svoju samostalnu izložbu koju organiziraju Udruga Plave i zelene Sesvete i Udruga Mladi za domovinu. Otvorenje izložbe održat će se u utorak 26. ožujka u 18 sati u galeriji Udruge Plave i zelene Sesvete u Sesvetama. Ova izložba će biti priprema za Veliki tjedan jer nas uvodi u Isusovu patnju jer i sam naziv izložbe je "S Isusom u patnji".

"Izložit ću slike koje su najviše dosad obilježile moje umjetničko djelovanje. To su slike koje su nastale kao osvrt na sve one teške situacije koje su zadesile našu domovinu kroz ove 4 godine. Bit će izložene i slike koje sam posvetila stradalima u Domovinskom ratu. Jedna od njih je poznata slika na staklu Vukovar na Golgoti koja je razbijena, ali ponovno spojena i zato nosi predivnu priču i simboliku. Tu je i slika Djevojčice u plavom kaputiću s kojom sam započela svoje svjedočenje vjere kroz svoj talent. Osim tih slika bit će izložene i slike svetaca, neki moji diplomski radovi, a bit će i nekih novih slika. Neću više otkrivati, zato vas pozivam, dođite i vidjet ćete." najavljuje radosno Eva. 

Izložbu će otvoriti pater Stjepan Ivan Horvat, a sam program otvaranja izložbe začinit će Evina obitelj svojim talentima, Janja Vukina Fučko i Vlatko Vukina s izvedbom prigodnih duhovnih pjesama. Na otvorenju će posjetitelji moći kupiti i originale, ali i umjetničke printove. 

"Veselim se kroz umjetnost približiti ljudima Isusovu patnju i ljubav! Nek ova izložba bude mala duhovna obnova svima koji će je posjetiti." poručuje Eva. 

eva vukina

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: