Tribina ''Kako pristupiti svjedočanstvima o hrvatskim marijanskim ukazanjima u novije doba''

Tribina ''Kako pristupiti svjedočanstvima o hrvatskim marijanskim ukazanjima u novije doba''

Na tribini će također biti predstavljena knjiga ''Zlatna Kraljica'' autora dr. Josipa Mužića.

Autor
Glas Koncila/Laudato
Fotograf
Glas koncila
Objavljeno:
 
18.05.2023 16:43

 

U mjesecu posvećenom Blaženoj Djevici Mariji katolička novinsko-izdavačka kuća Glas Koncila okupit će proučavatelje fenomena možebitnih ukazanja Majke Božje u hrvatskome narodu u godinama nakon Drugoga svjetskoga rata.

Ukazanja Drage Gospe Bošnjačke, Gospe na Vodici u Ilači, Galjske Gospe u blizini Sinja, Roženičke Gospe kraj Velike Gorice – samo neke su od natprirodnih pojava koja su od istoka do juga Hrvatske u proteklim desetljećima budila marijansku duhovnost i živu vjeru. O njima će biti riječ na tribini Kako pristupiti svjedočanstvima o hrvatskim marijanskim ukazanjima u novije doba koja će se održati u ponedjeljak 22. svibnja u 18.30 sati u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnoga instituta u Zagrebu, Kaptol 29 uz predstavljanje knjige Zlatna Kraljica autora dr. Josipa Mužića.

Sudionici predstavljanja i tribine u raspravi će ponuditi odgovore na pitanja: Može li se fenomen poratnih ukazanja smjestiti u širi kontekst marijanskih gibanja u hrvatskoj povijesti? Jesu li ta ukazanja pomogla da Hrvati opstanu kao narod u svojoj domovini na povijesnoj vjetrometini? Kako je u drugoj polovici 20. stoljeća zablistala „marijanska Hrvatska“?

Na događaju sudjeluju: autor knjige ''Zlatna Kraljica'' dr. Josip Mužić, recenzentica dr. s. Amabilis Jurić, dr. Hrvojka Salopek-Mihanović iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, psiholog dr. Mijo Nikić, komunikolog dr. Vitomir Zečević, župnik u Sinju fra Antonio Mravak, upravitelj svetišta u Ilači Vedran Bilić, ravnatelj Državnoga arhiva u Vukovaru prof. Petar Elez te glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić.

UKAZANJA DM

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: