Kardinal Bozanić predslavio misno slavlje povodom završetka sinodskog hoda Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Kardinal Bozanić predslavio misno slavlje povodom završetka sinodskog hoda Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Kardinalu Bozaniću čestitali su i 25 godina njegove nadbiskupske službe.

Autor
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/Laudato/F.P.
Fotograf
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
01.10.2022 07:37

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, predslavio je svečano euharistijsko slavlje u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, kojim je zaključen sinodski hod Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Uz zahvalu za Sinodu, u tom slavlju kardinalu Bozaniću upućena je čestitka povodom 25. obljetnice njegove nadbiskupske službe. Izabrano vrijeme i mjesto upućuju na dva važna dana u povijesti Zagrebačke nadbiskupije, koja su povezana s početkom listopada: prvi se tiče 4. listopada 1997., kada je nadbiskup preuzeo službu zagrebačkog nadbiskupa, a drugi se odnosi na 3. listopada 1998., kada je sv. Ivan Pavao II. u svetištu u Mariji Bistrici blaženim proglasio kardinala Alojzija Stepinca. Tijekom misnog slavlja kardinal Bozanić podijelio je trajne mandate vjeroučiteljicama, vjeroučiteljima te odgojiteljicama u predškolskim ustanovama.
 
U ponedjeljak 3. listopada 2022. godine, u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta s početkom u 19 sati, održat će se koncert ''Iubili sonus'' prigodom proslave 25. obljetnice nadbiskupske službe zagrebačkog nadbiskupa i metropolita, kardinala Josipa Bozanića. Koncert će biti moguće pratiti uživo na YouTube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

sinoda

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno