Koncert ''Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO'' uveličat će Svjetski dan glazbe

Koncert ''Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO'' uveličat će Svjetski dan glazbe

''Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO'' nakon promocije albuma ''Untamed'', održane u Tvornici kulture u sklopu Jazz.hr festivala, nastavljaju s ljetnom koncertnom turnejom. Ovaj umjetnički kolektiv svoj novi nastup imat će u sklopu kulturno-zabavnog programa ''Iznad Zagreba'', u utorak 21. lipnja 2022. u 19 sati na Medvedgradu.

Autor
Vjekoslav Šago/Laudato/F.P.
Fotograf
Vjekoslav Šago
Objavljeno:
 
23.05.2022 15:59

 

''Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO'', osim što sudjeluju u spomenutom kulturnom programu, svojom izvedbom uveličat će i Svjetski dan glazbe. Koncertom će i dalje promovirati novoobjavljeni nosač zvuka ''Untamed'' te pokazati kako na sceni funkcionira ova neodoljiva sinergija jazz i etnoglazbe. Ovim koncertom umjetnički kolektiv podržao je i projekt ''Iznad Zagreba'', koji je namijenjen svima koji vole boraviti u prirodi, a imaju sklonost prema kulturnim sadržajima. Cilj projekta je brendiranje Medvedgrada kao jedne od najpoželjnijih destinacija u Zagrebu putem različitih kulturnih, društveno odgovornih, gastro i sportsko-zabavnih događanja. Na koncertno događanje osvrnula se Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica ansambla ''Lado'': ''Veselimo se koncertu na Medvedgradu 21. lipnja, upravo na Svjetski dan glazbe. Ovaj projekt poseban je po tome što će predstaviti nova glazbena djela autora Borne Šercara. Ansambl 'Lado' kao jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj čuva od zaborava bogatu hrvatsku plesnu i glazbenu tradiciju, a ovaj projekt čuva od zaborava poznate i manje poznate hrvatske legende.''

Na umjetnički aspekt ovog koncerta osvrnuo se i umjetnik Borna Šercar, koji je idejni začetnik spajanja hrvatskog melosa i etna s jazz izričajem. O svom šestom albumu s ''Jazzianom Croaticom'', koji je ovoga puta ugostio ''Lado'': ''Spojili smo 'Jazzianu' i tradicijski pristup 'Lada' glazbi te dobili jedan poseban projekt baziran na odličnim skladbama i legendama koje oživljavaju priče Ivane Brlić Mažuranić i druge mitske priče i legende. Ovo je naš autohtoni hrvatski produkt koji publici prenosi jedan jedinstveni snažan doživljaj.''

Cijena ulaznice za koncert iznosi 70 kuna, a ulaznice su dostupne preko sustava Entrio.hr. Organiziran prijevoz do Medvedgrada naplaćuje se posebno.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: