Koncert za život: doživite noći Orijenta!

Koncert za život: doživite noći Orijenta!

Off ciklus Zagrebačke filharmonije nastavlja se u petak 5. svibnja koncertom za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja.

Autor
Zagrebačka filharmonija/Laudato/F.P.
Fotograf
Zagrebačka filharmonija
Objavljeno:
 
05.05.2023 09:16

 

Koncertno-plesna večer pod nazivom Noći Orijenta održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30.

Dvanaesti Koncert za život održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Tomislava Tomaševića.

Program s okusima i mirisima Istoka, u spoju glazbe i plesa, donosi niz poznatih glazbenih brojeva koji na različite načine obrađuju temu Orijenta u glazbi. Od Saint-Saënsova Bakanala, preko Šeherezade Rimski-Korsakova i Plesa sa sabljama Arama Hačaturjana do Plesa sedam velova iz Salome Richarda Straussa i Arapskog plesa iz Orašara P. I. Čajkovskog – Noći Orijenta predstavljanju niz remek-djela poznatih simfonijskih prvaka i vladara operne te baletne scene.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će naš ugledni maestro Tonči Bilić, a glazbenicima u dvorani u pojedinim brojevima pridružit će se plesači u koreografiji Lune Lilek.

Atraktivnu koncertno-plesnu večer zaključit će suita iz Disneyjeve animirane uspješnice Aladdin američkog majstora filmske glazbe Alana Menkena.

Ulaznice se mogu osigurati na portalu ulaznice.hr te na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski.

Off ciklus u petak 5.5. – Doživite Noći Orijenta!

filharmonija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: