Krenite u "Školu kršćanske meditacije"

Krenite u "Školu kršćanske meditacije"

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije organizira program na kojem će polaznici učiti o glavnim elementima kršćanske molitve i doznati kako pronaći vremena za sebe i Boga.

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
Centar za duhovnost i kulturu Ignacije
Objavljeno:
 
28.07.2023 10:37

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije od 7. do 24. kolovoza organizira online program "Škola kršćanske meditacije", na kojem će polaznici tijekom šest susreta učiti o glavnim elementima kršćanske molitve, pobliže upoznati molitvenu tradiciju sv. Ignacija te naučiti razlučiti kako u užurbanom ritmu života pronaći vremena za sebe i Boga.

Tijekom prvog tjedna polaznici će se susresti s pojmovima preduvjeta i kriterija za susret s Bogom te upoznati temeljne elemente kršćanske i ignacijevske molitve. Drugi tjedan predviđen je za proučavanje raznolikih načina i mjesta susreta s Bogom, s ciljem da polaznici lakše uoče kako i gdje svatko u svom životu najlakše može susresti Boga. U posljednjem, trećem tjednu, predavači će polaznike upoznati s unutarnjim pokretima i napetostima za vrijeme molitve te će analizirati i razlučivati što ti pokreti govore - o nama, drugima i svijetu.

Predavači i animatori programa su magistrica psihologije Katarina Primorac Račić, volonterka Centra Ignacije Nikolina Delaš i isusovac p. Tvrtko Barun.

Ovaj će se program održavati svakog ponedjeljka i četvrtka od 19 do 21 sat putem online Zoom platforme. Iz Centra Ignacije poručuju kako prethodno iskustvo pohađanja duhovnih programa nije potrebno te kako će polaznici tijekom održavanja programa, uz predavanja, rasprave i rad u malim grupama, imati priliku i za zajedničko te osobno iskustvo molitve.

Svaki tjedan pretpostavlja poznavanje sadržaja prethodnog tjedna, stoga su polaznici obvezni prisustvovati svim predavanjima. Od polaznika se očekuje ozbiljan angažman i marljivo izvršavanje domaćih zadataka, a budući da se predavanja održavaju uživo, predviđen je i interaktivan rad tijekom predavanja.

Više informacija o samom programu dostupno je na poveznici.

Škola kršćanske meditacije

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: