Kvirinovo u Sisku

Kvirinovo u Sisku

Svečano misno slavlje u bazilici predslavit će zagrebački nadbiskup u miru, kardinal Josip Bozanić.

Autor
Mediji Sisačke biskupije/Laudato/G.O.
Fotograf
Mediji Sisačke biskupije/Stjepan Vego
Objavljeno:
 
21.05.2023 12:08

 

Svetkovina sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i grada Siska, bit će proslavljena u subotu 3. lipnja u Sisku i njemu posvećenoj sisačkoj župi koja ujedno slavi i 30 godina postojanja. 

Proslava započinje u 9:30 okupljanjem vjernika, udruga i predstavnika institucija iz javnog života ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa. U 10 sati kreće procesija od sisačke katedrale ulicama grada do bazilike sv. Kvirina. Svečano misno slavlje u bazilici, s početkom u 11 sati, predslavit će zagrebački nadbiskup u miru, kardinal Josip Bozanić u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i biskupima Zagrebačke metropolije. Izravan prijenos svete Mise pratite u programu Laudato televizije.

Večernju Misu u 19 sati predslavit će kancelar biskupije, mr. Janko Lulić.

Proslavi prethodi devetnica uoči blagdana od 25. svibnja do 2. lipnja kojom će se Siščani i hodočasnici u bazilici duhovno pripravljati za proslavu svoga zaštitnika. Svakoga dana devetnice prije mise bit će prilika za ispovijed, a misama u 19 sati prethodi molitva krunice i zagovora sv. Kvirinu u 18:30.

KVIRINOVO

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: