'Lanterna: knjiga mrak rastjeruje'

'Lanterna: knjiga mrak rastjeruje'

Svjetski savez mladih Hrvatska (dalje SSMH) otvorio prijave za književno-edukativne radionice 'Lanterna: knjiga mrak rastjeruje'.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Svjetski savez mladih
Objavljeno:
 
09.04.2021 12:52

 

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih, koja u svijetu okuplja više od milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 200 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

'Lanterna: knjiga mrak rastjeruje' besplatna je edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina, koja se održava drugi put u Zagrebu, a ove godine mladi imaju priliku sudjelovati u edukaciji i online putem. 
Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem obrasca na poveznici. Prijave su otvorene do subote 17. travnja 2021. 

Tijekom 6 književno-edukativnih radionica mladi će se susretati s hrvatskim književnicima, među kojima su i Siniša Glavašević, Ivan Golub, Ivo Andrić, Ivana Šojat, Silvije Strahimir Kranjčević i drugi, te njihovim literarnim postignućima. Mladi će tako imati prilike u grupama raspravljati o idejama kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, univerzalna ljepota i kultura. Rasprave će moderirati educirani članovi Svjetskog saveza mladih, a ograničen broj sudionika omogućava rast u argumentiranoj raspravi, kritičkom promišljanju o svijetu i idejama te produbljivanju osobnog iskustva dostojanstva.

Cilj je 'Lanterne' osvijestiti mlade o važnosti kulture te ljepoti i važnosti hrvatskih književnih tekstova za osobni razvitak te ih educirati o temeljnim ljudskim vrijednostima. Jednostavno, ovaj projekt dopušta mladoj osobi ostati oduševljen ljepotom i istinom koje nam pisana riječ razotkriva. Neizvjesnu čar sadrži razlaganje vlastitih misli i spoznaja, dobivenih na putu čitanja, s drugima. Jedina nuspojava kritičkog promišljanja o tekstovima metastazirana je egzegeza koju preventivno liječimo kvalitetno moderiranim raspravama u trajanju od dva sata.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: