Laudato TV donosi novi uradak Juana Manuela Cotela

Laudato TV donosi novi uradak Juana Manuela Cotela

TV premijera dokumentarnog filma ''Može se i tebi dogoditi'' u nedjelju 7. travnja u 21 sat.

Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
15.03.2024 15:29

 

''Može se i tebi dogoditi'' novi je dokumentarni film poznatog španjolskog redatelja, producenta i glumca Juana Manuela Cotela. Autor kinohita ''Provedimo Božić u miru'', revolucionarne dokumentarne drame ''Najveći dar'' te edukativnog crtanog formata ''Katekvizam'' ponovno se bavi temom koja gledatelje izvlači iz zone udobnosti.

''Upozoravam vas na početnom kilometru. Ovo putovanje može uzrokovati mučninu kod dvije vrste gledatelja: onih koji ne prihvaćaju osobe s homoseksualnim sklonostima i onih koji ne prihvaćaju kršćane.'' najavljuje autor J. M. Cotelo

U serijalu dokumentarnih filmova orginalnog naslova ''Te Puede Pasar a ti'' redatelj prikazuje svijet ljudi koji su bili ateisti, agnostici, ravnodušni, lijeni i nisu vjerovali u Boga ili su vjerovali bez svijesti o uzrocima i posljedicama. Oni su živjeli na suprotnom polu života vjere. Neki su objavili otvoreni rat protiv Crkve. Drugi su mu pripadali, poput članova velikog kluba, bez vjere i ljubavi. Međutim, svi su se promijenili. Bog im je na iznenađujući način ušao u život, nitko ga od njih nije očekivao, i bojali su se, ali iz korijena su promijenili život i, kažu, pobijedili.

Prvi nastavak donosi potresno svjedočanstvo Meksikanca Rubena Garcije, koji je nakon života u prostituciji doživio snažno obraćenje i danas putuje po cijelome svijetu pripovijedajući o promjeni svoga života. Ruben je dvaput izašao iz ormara. Prvi put kao homoseksualac. Drugi put kao kršćanin. S petnaest godina Ruben je nosio svu težinu ponižavanja, ruganja i vrijeđanja. Kao odrastao čovjek pitao se vidi li Bog kako on živi, a onda mu je netko rekao da ga Bog voli.

''Može se dogoditi i tebi'' Laudato TV prikazuje u nedjelju 7. travnja 2024. u 21 sat.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: