''Ljetna škola bioetike i ljudskih prava''

''Ljetna škola bioetike i ljudskih prava''

Projekt Svjetskog saveza mladih Hrvatska, ''Ljetna škola bioetike i ljudskih prava'', petu se godinu zaredom održava u Šibeniku od 1. do 7. kolovoza.

Autor
SSMH/Laudato/G.O.
Fotograf
SSMH
Objavljeno:
 
29.07.2022 19:49

 

Projekt ''Ljetna škola bioetike i ljudskih prava'' petu se godinu zaredom održava u Šibeniku od 1. do 7. kolovoza. Središnji je cilj projekata cjelovita i interdisciplinarna edukacija mladih o aktualnim temama iz područja zaštite ljudskih prava i bioetike. Ove će se godina promišljati o pitanju prava na život, pobačaja, eutanazije, surogatstva, transhumanizma, informiranog pristanka, cijepljenja, javnoga zdravstva i istraživanja na embrionalnim stanicama.

Ljetna škola bioetike i ljudskih prava odgovor je Svjetskog savez mladih Hrvatska na manjak kritičkog pristupanja bioetičkim sadržajima u Hrvatskoj te neprepoznavanje bioetike kao važne interdisciplinarne discipline. U vremenu kad se bioetički pojmovi u javnom prostoru koriste bez razumijevanja i interpretiraju na različite načine, Svjetski savez mladih Hrvatska želi mladima pružiti cjelovitu i interdisciplinarnu edukaciju te im tako osigurati prostor za razvijanje, formiranje i iznošenje vlastitih stavova.

Kroz interaktivna predavanja, radionice i debate, mladima će biti omogućeno razumijevanje aktualnih bioetičkih pitanja, kao i promišljanje o temama koje se odnose na zaštitu ljudskih prava. Sve je to nužno za razvoj mladih kako bi mogli postati nositelji promjene u hrvatskom društvu te ga graditi na način da briga o dobru pojedinca i zajednice uvijek bude prioritet.

Organizator, Svjetski savez mladih Hrvatska, podružnica je međunarodne organizacije World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja više od milijun članova, a u Hrvatskoj broji više od 200 članova koji djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

SSMH je zajednica mladih prijatelja od 18 do 30 godina koji se trude živjeti iskustvo ljudskog dostojanstva te to iskustvo donijeti društvu kroz aktivnu zauzetost za dobro druge osobe. SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

U središtu djelovanja promicanje je i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata te zagovaračkih aktivnosti na području Zagreba, Osijeka i Splita.

SSMH

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: