''MAGIS Europe 2022.'' uskoro u Hrvatskoj

''MAGIS Europe 2022.'' uskoro u Hrvatskoj

Više od 250 sudionika i 100 volontera raspršit će se na 29 eksperimenta po cijeloj zemlji.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
MAGIS Hrvatska
Objavljeno:
 
18.07.2022 11:13

 

Hrvatska će od 24. do 31. srpnja biti domaćin međunarodnog isusovačkog programa za mlade, ''MAGIS Europe 2022.'' Više od 250 sudionika i 100 volontera raspršit će se na 29 eksperimenta po cijeloj zemlji s ciljem da se izlože različitim iskustvima, od hodočašća planinskim obroncima Velebita do suživota s benediktinkama u Zadru te da u svemu i svima koje sretnu susretnu Boga.

Želja je ovog međunarodnog programa pomoći mladima da kroz razne aktivnosti, ignacijevsku duhovnost i zajedništvo, dožive i kušaju Božju blizinu te odaberu ono što ih više vodi Njemu.

Eksperimenti su organizirani na području duhovnosti, služenja, umjetnosti, hodočašća, društva i kulture te omogućuju promjene kako u mladima tako i u lokalnim zajednicama gdje se odvijaju.

Mlade radosno dočekuje i Splitsko-makarska nadbiskupija s kojom su u suradnji organizirani glazbeni eksperiment u Splitu, pirografija na Braču, dječji kamp kod Sinja i društveno-kulturni eksperiment u Poljičkoj Republici.

Dva eksperimenta održavaju se u Bosni i Hercegovini, a jedan u Srbiji, jer obje su zemlje dio Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Završetak ''Magisa'' održava se u Splitu, gdje će središnji događaji biti Smotra naroda 30. srpnja u 21:00 u Kampusu ''Dr. Franjo Tuđman'' te sveta Misa 31. srpnja u 10:00 u bazilici Sv. Obitelji u Solinu.

O svemu pogledajte u prilogu koji smo nedavno prikazali u emisiji ''Izdvojeno''.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: