Međugorje u molitvi s Papom za kraj pandemije

Međugorje u molitvi s Papom za kraj pandemije

U subotu 15. svibnja u 18:00 pratite uživo prijenos krunice i svete Mise u Međugorju u sklopu molitvene inicijative pape Franje 'molitveni maraton' za prestanak pandemije. 

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
medjugorje-info
Objavljeno:
 
14.05.2021 14:10

 

Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije u svibnju organizira 'molitveni maraton' krunice iz 30 svetišta iz cijeloga svijeta, među kojima je i međugorsko, za prestanak pandemije.
Inicijativa pod geslom 'Crkva se svesrdno moljaše Bogu' (Dj 12,5) uključuje svakodnevnu molitvu u svetištima diljem svijeta koja će tako postati promicatelji molitve krunice među vjernicima, obiteljima i zajednicama. U subotu 1. svibnja započet je molitveni maraton u vatikanskoj bazilici, a završava u ponedjeljak 31. svibnja u Vatikanskim vrtovima. Svi su vjernici pozvani sudjelovati u svakodnevnoj molitvi krunice za kraj pandemije tijekom mjeseca koji je tradicionalno posvećen Djevici Mariji.

Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati, a krunica će se u Međugorju moliti sutra, u subotu 15. svibnja, pa će taj dan i redoviti molitveni program s vanjskog oltara crkve sv. Jakova biti pomaknut sat vremena. Molitva krunice bit će u 18 sati, a potom u 19 sati euharistijsko slavlje, najavljeno je na mrežnoj stranici svetišta.

Već je prošle godine Sveti Otac vjernicima napisao pismo, pozivajući ih da tijekom svibnja 'ponovno otkriju ljepotu molitve krunice' u vlastitom domu: 'Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom' (usp Dj 1, 14), bila je tema molitve krunice koju je prošle godine 30. svibnja uoči blagdana Duhova Papa predvodio iz Lurdske špilje u Vatikanskim vrtovima. Tada je videovezom bio povezan s brojnim marijanskim svetištima i mjestima molitve sa svih kontinenata, a u tu se molitvu iz crkve sv. Jakova uključilo i Međugorje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: