Međunarodna izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" u Lupoglavu

Međunarodna izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" u Lupoglavu

Otvorenje će biti upriličeno u nedjelju 31. srpnja 2022. u 18 sati, u sklopu programa za početak trodnevne priprave za blagdan blaženog Augustina Kažotića. 

Autor
don Filip Pavlović/Laudato/F.P.
Fotograf
Župa bl. Augustina Kažotića - Lupoglav
Objavljeno:
 
28.07.2022 11:53

 

U Lupoglavu će biti postavljena međunarodna izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" koju je osmislio i izradio blaženi Karlo Acutis, prvi blaženik 'milenijalac'. Postav će biti otvoren u župnoj crkvi blaženog Augustina Kažotića. Otvorenje će biti upriličeno u nedjelju 31. srpnja 2022. u 18 sati, u sklopu programa za početak trodnevne priprave za blagdan blaženog Augustina Kažotića. Izložbu će se moći pogledati svaki dan trodnevnice, te na sam župni blagdan blaženog Augustina Kažotića u Lupoglavu 3. kolovoza 2022.  

Blaženi Karlo Acutis volio je Euharistiju te je koristio svoje računalne vještine kako bi prikupio na jedno mjesto sva euharistijska čuda svijeta, te je izradio njihov virtualni muzej, upravo je taj virtualni muzej temelj na kojem je upriličena i ova izložba koja je obišla svih pet kontinenata, a ove godine je prvi put predstavljena u Hrvatskoj. Karlo Acutis rođen je u Londonu 3. svibnja 1991. godine, već kao dijete bio je vrlo odan štovanju Majke Božje i redovito je molio krunicu. Nakon prve pričesti svakodnevno je prisustvovao svetoj Misi i tjedno se ispovijedao. Svi koji su ga poznavali znali su za njegov talent u radu s računalima. Bio je vrlo angažiran u katehetskom i karitativnom djelovanju svoje župe u Milanu kamo se obitelj preselila nedugo nakon Karlova rođenja. Početkom listopada 2006. dijagnosticiran mu je agresivni oblik leukemije, od čega je i preminuo 12. listopada iste godine sa samo 15 godina. U srpnju 2018. papa Franjo proglasio  ga je slugom Božjim, a u veljači 2020. papa Franjo odobrio je dekret za proglašenje blaženim. Na hrvatskom je objavljena knjiga o blaženom Karlu "Euharistija – moja autocesta za nebo". Nadamo se da će vas ovo potaknuti da posjetite Lupoglav kraj Dugog Sela i da, upoznavajući lik blaženoga Karla Acutisa, i sami postanete oduševeljni apostoli Euharistije. 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja