Misna slavlja na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u hrvatskim marijanskim svetištima

Misna slavlja na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u hrvatskim marijanskim svetištima

Donosimo raspored misnih slavlja na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Veliku Gospu, u nedjelju 15. kolovoza, u nekim od hrvatskih marijanskih svetišta.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
15.08.2021 10:31

 

Svetište Majke Božje Bistričke
Na svetkovinu Velike Gospe središnje euharistijsko slavlje u 11 sati u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca u svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Mise svetkovine slavit će se u crkvi na otvorenom i u 6, 7.30, 9, 16, 18 i 20 sati. Ispovijed je od 6 do 12.30 sati te od 15 do 20.30 u dvorani Božjeg Milosrđa kraj prve postaje križnog puta.

Svetište Majke Božje Trsatske
Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u perivoju svetišta Majke Božje Trsatske u Rijeci mise će se slaviti u 6, 7, 8, 9, 10, 11.30 i 18.30. Večernju misu predslavit će riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Svetište Gospe od Utočišta
Na svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu misna slavlja bit će u 6, 8, 10, 12, 16 i 18 sati. U 12 sati je misno slavlje za stradalnike Domovinskoga rata, dok je misno slavlje u 18 sati za mlade bračne parove i njihovu djecu.

Marijino svetište u Molvama
U Marijinom svetištu u Molvama na svetkovinu Velike Gospe središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua. Prethodi u 10 sati procesija s čudotvornim kipom Majke Božje Molvarske. U 16 sati bit će blagoslov djece i roditelja, u 19 sati zahvala za primljene milosti, a u 20 sati euharistijsko klanjanje u zajedništvu s Marijom i molitva za zdravlje.

Svetište Gospe od Krasna
Na svetkovinu Velike Gospe u svetištu Gospe od Krasna u Krasnom u 7.30 sati je pokorničko bogoslužje i mogućnost za ispovijed. U 8 sati misu predvodi župnik preč. Stjepan Zeba. U 10.30 sati je molitva krunice.

U 11 sati svečanu misu predvodi gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. U 16 sati misu kojom završava slavlje u krasnarskom svetištu predvodi riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić. Nakon misa mogućnost je za blagoslov nabožnih predmeta.

Svetište Čudotovorne Gospe Sinjske
U svetištu Čudotovorne Gospe Sinjske u Sinju na svetkovinu Velike Gospe mise u samostanskom dvorištu su u 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17, 18 i 21 sati.

Svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Euharistijsko slavlje u 18 sati slavit će provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše.

Svetište Majke Božje Močilske
U svetištu Majke Božje Močilske u Koprivnici svečano će se proslaviti svetkovina Uznesenja Blažene djevice Marije na Nebo. Središnje misno slavlje u 11 sati predslavit će preč. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije. Ovoj svetoj misi prethodi zavjetna procesija koja kreće od kapele sv. Jožefa na Varaždinskoj cesti u 10 sati. Toga dana, slavit će se još i sveta misa u 8 i 18 sati.

Svetište Majke Milosrđa
U svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću na svetkovinu Velike Gospe prijepodnevne mise su u 6.30, 7.30 i 9 sati. U 11 sati svečanu procesiju s kipom Majke Milosrđa i misu u dvorištu predvodit će generalni vikar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić.

U 15 sati je euharistijsko klanjanje i molitva za duševno i tjelesno zdravlje. Popodnevne mise su u 16 i 18 sati. U 19.30 sati je koncert duhovne glazbe.

Svetište Gospe od Čudesa
U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama na svetkovinu Velike Gospe hodočasničku misu u 9 sati predvodi župnik Tounja Josip Štefančić, svečanu misu u 11 sati slavi župnik Župe bl. Alojzija Stepinca iz Ogulina fra Petar Grubišić, dok popodnevnu misu u 18 sati predvodi čuvar oštarskog svetišta i župnik Oštarija i Cerovnika vlč. Pejo Ivkić.

Svetište Majke Božje Gorske
Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u svetištu Majke Božje Gorske u Loboru središnju svečanu misu u 11 sati predvodi sisački biskup Vlado Košić. Večernja misa je u 19 sati.

Svetište Majke Božje Remetske
U svetištu Majke Božje Remetske u Zagrebu na svetkovinu Velike Gospe mise će se slaviti u 6, 7.30, 9, 10.30 i 16 sati, a svečano misno slavlje u 18 sati predvodit će zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.

Svetište Skrovite Gospe Šumanovačke
Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u svetištu Skrovite Gospe Šumanovačke u Šumanovcima od 6 do 12 sati prilika je za ispovijed. Pola sata prije svake mise prigodne marijanske pobožnosti, a misna slavlja u 6, 7.30, 9, 10.30 i 17.30.

Svetište Gospe Ilačke
Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije svetištu Gospe Ilačke u Ilači misna slavlja su u 7, 9, 10.30, 16.30 i 19 sati. Između misa bit će prilika za ispovijed i prigodnu marijansku pobožnost.

Svetište Gospe Lučičke
U svetištu Gospe Lučičke nedaleko Lipovca na svetkovinu Velike Gospe euharistijska slavlja bit će u 8 i 11 sati, a prilika za ispovijed je sat vremena prije mise. Misno slavlje u 11 sati predslavit će doc. dr. Grgo Grbešić, profesor na KBF-u u Đakovu.

Svetište Gospe Maslinske
Na svetkovinu Velike Gospe u svetištu Gospe Maslinske u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži u Zadru mise su u 6, 7, 8 i 9 sati.  Svečanu misu u 10.30 predslavi don Ljubo Planinić.

Svečanu misu u 19 sati predslavi generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić. Misi prethodi molitva krunice u 18.15. Prilika za svetu ispovijed je od 6 do 12 sati i od 17 do 20 sati. Procesija nakon mise neće biti održana.

Svetištu Majke Božje Goričke
U svetištu Majke Božje Goričke kod Baške na otoku Krku na svetkovinu Velike Gospe mise su u 10 i u 19 sati. Prije misa je mogućnost za ispovijed, a nakon misa blagoslov vozila i vozača. U 18.30 sati je molitva krunice. Mise predvodi fr. Ivan Dominik Iličić, dominikanac iz Rijeke.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: