"Nanovo rođeni" predvode ljetnu duhovnu obnovu u Mravincima

"Nanovo rođeni" predvode ljetnu duhovnu obnovu u Mravincima

"Kao u Isusovo vrijeme, raširimo se po livadama i osluškujmo Njegovu Riječ!"

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
Foto studio "Estera"
Objavljeno:
 
26.07.2023 11:47

Molitvena zajednica "Nanovo rođeni" predvodi ljetnu duhovnu obnovu u Mravincima, koja će se održati od petka, 28. srpnja do nedjelje, 30. srpnja.

Program će se odvijati pokraj župne crkve sv. Ivana Krstitelja, a koncipiran je na sljedeći način: 

18.30 sati - sveta krunica 

19 sati - sveta Misa 

20 sati - svjedočanstva / klanjanje, slavljenje

Subota ujutro rezervirana je za mlade i djecu od 11 do 18 godina (svjedočanstva mladih i druženje), a nedjelja ujutro je po standardnom župnom rasporedu (krunica i Misa).

Svetu Misu prvog dana predslavi don Roko Kaštelan, bivši torcidaš, a danas kapelan u Solinu.

Drugog dana Misu predslavi don Antun Mate Antunović, kapelan splitske župe Visoka.

 

Program Duhovne obnove

 

Molitvena zajednica “Nanovo rođeni” iz zagrebačke Župe Botinec karizmatska je katolička zajednica koja djeluje 10 godina. Redovito održava duhovne obnove za župe i molitvene zajednice po cijeloj Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. 

U tim misijama neizostavan dio su svjedočanstva mladih ljudi, mladih bračnih parova i slično.

Svjedočenja su iznimno važan segment rada, pogotovo s mladima, kažu članovi molitvene zajednice.

 - Oni moraju čuti svjedočanstva, moraju vidjeti da je to primjenjivo i moraju moći sebe staviti u poziciju nekoga na koga se to odnosi - riječi su Matije Ricova, bivšeg voditelja te molitvene zajednice, a danas nacionalnog koordinatora za mlade Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom.

- Kroz 'zelenu katedralu' u Mravincima lete čak i avioni, a mjesta ima za puno naroda. Kao u Isusovo vrijeme, raširimo se po livadama i osluškujmo Njegovu Riječ! Pet godina neumorni misionar bio je don Damir Stojić, a sada dolaze mlade snage - "Nanovo rođeni". Ne brinite za vrućine i kakvo će biti vrijeme, uvijek je pravo vrijeme za susret sa živim Bogom! Pozivamo sve ljude dobre volje. Poslušajmo zajedno svjedočanstva živog Boga, molimo Ga i slavimo zajedno! - poručuju organizatori, župljani Župe sv. Ivana Krstitelja, Mravince
 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: