Najava proslave Majke Božje od Kamenitih vrata

Najava proslave Majke Božje od Kamenitih vrata

Ovo godine je 33. obljetnica otkako je Majka Božja od Kamenitih vrata proglašena zaštitnicom grada Zagreba.

Autor
IKA/Laudato/D.T.
Fotograf
Pixsell
Objavljeno:
 
10.05.2024 10:29

 

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, svečano će biti proslavljena 31. svibnja. Svete Mise na Kamenitim vratima slavit će se u 7:30 i 11 sati. Prije svetih Misa molit će se krunica te će se moći pristupiti sakramentu svete Ispovijedi.

Središnja proslava, s početkom u 19 sati, na Trgu ispred zagrebačke prvostolnice predslavit će nadbiskup, mons. Paul Richard Gallagher, tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom, mons. Draženom Kutlešom, drugim biskupima te svećenicima grada Zagreba. Nakon svete Mise uslijedit će hodočasnička procesija sa svijećama do Kamenitih vrata, gdje će slavlje završiti zagovornom molitvom i blagoslovom.

Istoga dana u prijepodnevnim satima nadbiskup Gallagher pohodit će Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu gdje će blagosloviti novosagrađenu biblioteku te održati 'lectio magistralis' prigodom obilježavanja Dana Sveučilišta.

Ovo godine je 33. obljetnica otkako je Majka Božja od Kamenitih vrata proglašena zaštitnicom grada Zagreba. Naime, tadašnji zagrebački nadbiskup, a sada sluga Božji, kardinal Franjo Kuharić proglasio je Majku Božju od Kamenitih vrata zaštitnicom grada Zagreba, o 260. obljetnici pronalaska čudesno sačuvane slike Majke Božje u požaru koji je zahvatio Gornji grad i proširio se na Kaptol.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: