Najavljen Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu

Najavljen Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu

Na konferenciji za medije u srijedu 17. svibnja 2023. najavljen je Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će 20. svibnja biti održan osmi put u Zagrebu.

Autor
Udruga "U ime obitelji"/Laudato
Fotograf
Udruga "U ime obitelji"
Objavljeno:
 
17.05.2023 13:45

 

''Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Djetetu je tijekom prvih devet mjeseci života na poseban način potrebna majčina ljubav i zaštita, a majka treba zaštitu i pomoć oca svoga djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga. Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku'', istaknula je članica organizacijskog tima Hoda za život Kristina Kolovrat.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: ''Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…''

''Svaka osoba ima pravo na točnu informaciju, na informirani izbor. Da bismo bili slobodni, moramo imati točne informacije: znanost potvrđuje da život počinje začećem. Već 18. dana od začeća djetetu kuca srce – kada mnoge majke još i ne znaju da su trudne, ispod majčinog srca kuca jedno malo srce djeteta. Od osmog tjedna svi organi djeteta su formirani, s 10 tjedana dijete ima otisak prsta, s 12 tjedana dijete se smiješi. Tužna je činjenica da prilikom pobačaja dijete osjeća bol!

Ako još uvijek ima onih koji negiraju ili ne znaju da znanost potvrđuje da ljudski život započinje začećem, onda svakako razumski ne mogu negirati ili ne reagirati na zvuk otkucaja djetetovog srca kada bi ga imali priliku čuti'', izjavila je članica organizacijskog tima Hoda za život Marija Romić.

Koordinator Hoda u Zagrebu Luka Holjevac istaknuo je zajedničko zalaganje za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. ''Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava! Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju – koji glasa nemaju.

Želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života! Jer što će nam sva prava ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život? Kako nerođenog djeteta tako i rođenog, mladog, starog, pa sve do naših djedova i baka. Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život. Jer svaki život je vrijedan! Svaki život oplemenjuje!'' rekao je Holjevac.

''Hod za život u Zagrebu bit će održan u subotu 20. svibnja 2023. Okupljanje počinje u 10:30 na Trgu Republike Hrvatske (kod Hrvatskog narodnog kazališta). U ozračju radosti i veselja naša djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake hodat će da bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! Ovaj snažan pokret – Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira, što nas iznimno raduje. To je ustvari i očekivano, jer to je ona Hrvatska prema kojoj mi želimo ići. Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti. Želimo da ove činjenice, ova stvarnost bude poznata svakoj ženi i svakom muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca!'' istaknuto je na konferenciji za medije.

Ruta ovogodišnjeg Hoda za život u Zagrebu bit će: HNK – Frankopanska ulica –Ilica – Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva ulica – Palmotićeva ulica – Branjugova ulica – Park Ribnjak.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: