Najavljen Hod za život u Imotskom

Najavljen Hod za život u Imotskom

Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će se u subotu 6. svibnja 2023. treći put održati u Imotskom, predstavljen je 3. svibnja na konferenciji za medije.

Autor
Hod za život/Laudato/F.P.
Fotograf
Hod za život
Objavljeno:
 
03.05.2023 16:02

 

''Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Djetetu je kroz prvih 9 mjeseci života na poseban način potrebna majčina ljubav i zaštita, a majka treba zaštitu i pomoć oca svoga djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga. Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku'', istaknula je koordinatorica Hoda Ivana Prlić.

Glavni koordinator Hoda za život u Imotskom Stipe Čelan istaknuo je zajedničko zalaganje za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od prirodnog začeća do prirodne smrti. ''Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava! Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju, koji glasa nemaju.

Želimo poslati jasan zahtjev za zakonsku zaštitu života! Jer što će nam sva prava ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život? Kako nerođenog djeteta, tako i rođenog, mladog, starog, pa sve do naših djedova i baka. Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život. Jer svaki život je vrijedan! Svaki život oplemenjuje!''

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život je: ''Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…''

Svaka osoba ima pravo na točnu informaciju, na informirani izbor. Da bismo bili slobodni, moramo imati točne informacije: znanost potvrđuje da život počinje začećem. Već 18. dan od začeća djetetu kuca srce – kada mnoge majke još i ne znaju da su trudne, ispod majčina srca kuca jedno malo srce djeteta. Od 8. tjedna svi organi djeteta su formirani, s 10 tjedana dijete ima otisak prsta, s 12 tjedana dijete se smiješi.

Ako još uvijek ima onih koji negiraju ili ne znaju da znanost potvrđuje da ljudski život započinje začećem, onda svakako razumski ne mogu negirati ili ne reagirati na zvuk otkucaja djetetova srca kada bi ga imali priliku čuti.

I zato predlažemo da npr. vi iz medija objavite snimku gdje se vidi razvoj čovjeka od začeća do poroda majke ili da pustite UZV snimku s otkucajima djetetova srca, nakon koje bi zauzeli jasan stav da život čovjeka počinje začećem, što i znanost potvrđuje'', izjavio je Čelan.

''Treći Hod za život u Imotskom bit će održan u subotu 6. svibnja 2023. godine. Okupljanje počinje u 10 sati, u Parku ispred crkve sv. Franje. U ozračju radosti i veselja naša djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake hodat će kako bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! Ovaj snažan pokret – Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira, što nas iznimno raduje. To je ustvari i očekivano, jer to je ona Hrvatska prema kojoj mi želimo ići. Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti. Želimo da ove činjenice, ova stvarnost bude poznata svakoj ženi i svakom muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca!

Želimo stvoriti optimizam u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti majkama fleksibilnije radno vrijeme, omogućiti svim ljudima koji žele imati djecu / obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak'', izjavio je koordinator Hoda za život u Imotskom Ivan Galić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: