Namjestite alarme na 20:33

Namjestite alarme na 20:33

Međunarodni projekt ''Global 2033'' poziva vjernike na zajedničku molitvu.

Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Global 2033
Objavljeno:
 
25.02.2024 12:10

 

Na Međunarodnoj konferenciji lidera u Krakovu predstavljen je međunarodni projekt ''Global 2033'' koji je započeo prošle godine u Rimu. Zamišljen je kao zajednička molitva svih vjernika u 20:33 po lokalnom vremenu. Ideja je obilježiti prvu godinu posebne dekade, dvije tisuće godina otkako je Isus umro i uskrsnuo. Utemeljitelj ove globalne inicijative je Henry Cappello, a ''Global 2033'' je pokrenuo kako bi se mobiliziralo 133 milijuna katolika da postanu misionari Radosne vijesti. Suradnja katoličkih i drugih kršćanskih, globalnih organizacija, pokreta i mreža usmjerenih na Evanđelje, daje priliku da dvije milijarde dodatnih ljudi diljem svijeta čuju i odgovore na Radosnu vijest Isusa Krista.

''Vjerujemo da je Bog Otac, naš Spasitelj, providio put spasenja za sve ljude kroz djelo Njegova Sina Isusa i da nije Njegova volja da netko propadne, nego da se svi spase. Odazovimo se Isusovu pozivu da idemo i učinimo sve narode Njegovim učenicima'', navedeno je u obrazloženju globalne kampanje.

Projekt Global 2033 poziva vjernike da se svake večeri u 20:33 pridruže zajedničkoj molitvi kako bi do 2033. godine svi imali priliku čuti Radosnu vijest Isusa Krista. Preporučena molitva je ''Dođi Kraljevstvo Tvoje, budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji! O, dođi, Stvorče, Duše Svet!''

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: